|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wysoka temp płynu chłodniczego i brak ciepłego powietrza |
Autor |
Wiadomość |
nowymistrz
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 GLX 90KM 98r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-10-2020, 02:36 Wysoka temp płynu chłodniczego i brak ciepłego powietrza
|
|
|
Cześć. Mam taki dziwny dość problem. Zanim to zrobiłem, było wszystko w porządku.
Otóż postanowiłem wymienić płyn chłodniczy. Odkręciłem motylek oraz korek chłodnicy i wszystko zlałem. Wszystko następnie zakręciłem i wlałem nowy płyn do zbiorniczka wyrównawczego. Odpaliłem, kiedy chłodnica ściągnęła płyn to jeszcze dolałem. W zbiorniczku płynu jest do kreseczki. I nagle pojawił się problem. Całkowity brak ciepła z nawiewów oraz wskazówka od temperatury rośnie aż na czerwone pole. Wie ktoś co może być nie tak? |
|
|
|
 |
xyzadix
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GDI
|
Wysłany: 02-10-2020, 02:53
|
|
|
Płyn wlewasz do korka od chłodnicy nie do zbiorniczka wyrównawczego ale w zbiorniczku jak najbardziej trzeba uzupełnić płyn. Jeżeli temperatura doszła do czerwonej kreski to teraz pytanie czy nie wywali uszczelki pod głowicą. Nalej płyn do chłodnicy odpal samochod do momentu az termostat zacznie puszczać i powoli dolewaj płyn jak będzie ubywać |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 02-10-2020, 21:27
|