|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Klatka dla psa do bagażnika |
Autor |
Wiadomość |
mz1olo
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-10-2020, 09:27 Klatka dla psa do bagażnika
|
|
|
Hej
Jeżdżę Eclipse Crossem i mam owczarka niemieckiego. Podczas jazdy pies się denerwuje i skacze po tylnej kanapie więc szelki i przypięcie do pasa są niewystarczające.
W związku z tym chcemy kupić klatkę do bagażnika i tu pytanie do Was. Czy możecie coś polecić z gotowców robionych nie na wymiar? Zaznaczam że krata oddzielająca przestrzeń bagażnika od osobowej nie wchodzi w rachubę bo podejrzewam że pies może wtedy niszczyć ścianki i klapę bagażnika.
Byłoby łatwiej z doborem gdyby ta klapa bagażnika była bardziej prosta |
|
|
|
 |
Michauek22
Forumowicz
|
Wysłany: 11-11-2020, 21:11
|
|
|
No tak, tu generalnie jest problem, ze swojej strony polecam jednak coś na wymiar. |
|
|
|
 |
empi
Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 2,0 GDI
|
Wysłany: 11-11-2020, 21:47
|
|
|
Jeżdżąc głownie autami nietypowymi (spoza Europy), moje owczarki zawsze miały do dyspozycji klatkę robioną pod wymiar. Zaletą jest maksymalne wykorzystanie miejsca w bagażniku czyli maksymalizację przestrzeni dla psa lub psów. Teraz również auto z USA, ale kupiłem gotową klatkę. Zaleta takiej -niższa cena od robionej na wymiar ale kosztem komfortu. https://www.zooplus.pl/sh...sportowe/384171
Wszystko zależy od ilości czasu który Twój pies musi spędzić w podróży i w klatce. Kiedyś dla moich moich psów to było nawet 8-10 h dziennie (podróże na wystawy, szkolenia , treningi itp...), teraz tylko na okresowe badania weterynaryjne. |
|
|
|
 |
mz1olo
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-07-2021, 08:04
|
|
|
Gdyby ktoś też szukał informacji co wejdzie do bagażnika Eclipse Crossa z gotowców to kupiłem:
Uniwersalną tylną kratę do bagażnika firmy Trixie
https://www.trixie.de/hei...wa/?card=242961
uzupełniłem to nadstawką Trixie bo kratę da rade pochylić pod kątem około 60 stopni i wtedy ta nadstawka tworzy taki daszek.
https://www.trixie.de/hei...ry/?card=242962
Do tego dokupiłem zwykła kratkę oddzielającą strefę pasażerską od bagażowej.
Niestety mój pies i tak próbował przełożyć głowę miedzy tymi elementami więc dla pewności kratkę oddzielającą przestrzeń bagażową przyczepiłem na dwie trytytki do tej nadstawki przymocowanej do kraty.
Całość póki co wygląda solidnie i spełnia swoje zadanie. Problem tylko taki że trzeba wyjąć trójkąt ostrzegawczy i co tam jeszcze potrzeba z dna bagażnika bo całość skutecznie blokuje dostęp do tych przedmiotów. |
|
|
|
 |
|
|