|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
błędy po zainstalowaniu radia z androidem |
Autor |
Wiadomość |
Valdibor
Nowy Forumowicz Valdibor
Auto: Mitsubishi lancer 1,8 sportbac
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-11-2020, 02:57 błędy po zainstalowaniu radia z androidem
|
|
|
Witam serdecznie.
Mam nowe chińskie radio 2 din, i nowy problem, może ktoś pomoże. Mam miśka lancera 2009 rocznik, po zainstalowaniu radia multimedialnego pojawiły się problemy, Radio działa poprawnie, wszystkie funkcje, natomiast nie działa mi licznik kilometrów, a co za tym idzie prędkościomierz, świeci mi się błąd abs, asc, hamulca ręcznego, byłem z tym w ASO gmyrali trzy godziny i nic. Zapłaciłem 2,5 stówki i nie poradzili sobie z tematem. Może ktoś miał podobny przypadek, albo wie jak podejść do tematu, to proszę pomoc.
Po podłączeniu OBD2 nie wykazuje żadnych błędów, przy testach liczników na kompie, wszystko działa, więc moduł prędkościomierza przy skrzyni biegów nie jest uszkodzony. Jeszcze raz proszę o pomoc, pozdrawiam Valdibor |
_________________ valdibor |
|
|
|
 |
henryko
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Lancer SB 1.8Invite
|
Wysłany: 20-11-2020, 21:26
|
|
|
Opisz jak podłączałeś radio tzn. kabelki od radia do oryginalnej wiązki oraz podaj czy masz Lancera z systemem Rockford Fosgate. Najlepiej jak byś zrobił parę zdjęć i je tu pokazał. Chińskie radia mają problemy z szyną Can ( dlatego ją pomijają) ale poza tym nie powinno być tych problemów o których wspominasz. |
|
|
|
 |
Valdibor
Nowy Forumowicz Valdibor
Auto: Mitsubishi lancer 1,8 sportbac
|
Wysłany: 22-11-2020, 13:39
|
|
|
Witaj Henryko,
Dzięki za odpowiedź. Podłączenie jest normalnie kostką iso ( zrobię zdjęcia to prześlę). Już testowałem z odłączonym pomarańczowym i białym przewodem od Can, ale to nic nie dało. Całkiem odłączyłem radio, też nic. Nie mogę w ogóle skasować błędów. Bezpieczniki sprawdzone, wymienione. nie wiem, znalazłem we Wrocławiu fachowca od elektroniki samochodowej może coś pomoże, bo nie mam pomysłów. no chyba że Ty coś podpowiesz kolego. Pozdrowionka Valdibor |
_________________ valdibor |
|
|
|
 |
|
|