Ubezpieczenie dachu panoramicznego |
Autor |
Wiadomość |
Mayday998
Nowy Forumowicz
Auto: asx 1,6 Pb 117KM, 2011 rok
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-11-2020, 21:04 Ubezpieczenie dachu panoramicznego
|
|
|
Witam. Czy ktoś z użytkowników asx z dachem panoramicznym posiada dodatkowe ubezpieczenie ww. szyby. Czy wasze ubezpieczalnie bez problemu to ubezpieczą? Pytam bo dzwoniąc do l..k4 powiedzieli mi ze ubezpieczenie obejmuje tylko szyby "normalne" a przecież nasz dach panoramiczny to też szyba. |
|
|
|
 |
em_es
Forumowicz
Auto: ASX'11 1.8DID 150KM
|
Wysłany: 19-11-2020, 23:26
|
|
|
Pakiety szybowe tego przeważnie nie obejmują, ale już mini AC (szkody powstałe wskutek warunków zewnętrznych) powinno załatwić sprawę. |
|
|
|
 |
Manola
Forumowicz
Auto: Mitshubishi ASX Black
|
Wysłany: 20-11-2020, 13:33
|
|
|
Witam
Przy ubezpieczeniu jak podajesz wersję
to tak było w moim przypadku agent mi wskazał że mam dach szklany w tej wersji ,
potwierdziłem ze tak
zapytałem a co to ma jakiś wpływ nie nie tylko pytam , czyli jest to brane pod uwage
oznajmił że jak najbardziej |
|
|
|
 |
Mayday998
Nowy Forumowicz
Auto: asx 1,6 Pb 117KM, 2011 rok
|
Wysłany: 21-11-2020, 13:05
|
|
|
To musze jeszcze raz przeprowadzić rozmowę |
|
|
|
 |
osabzyk
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 22-11-2020, 15:56
|
|
|
ogólnie kolego przestrzegam przed wszelkim ubezpieczeniami AC w l..k4 bo po 3 odwołaniach w końcu musiałem auto sam składać bo ledwo na części mi starczyło a była to skoda więc nawet nie chce myśleć co by wycenili przy mitsubishi |
|
|
|
 |
KARINA MARIUSZ
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubischi asx
|
Wysłany: 23-11-2020, 18:59
|
|
|
Witamy serdecznie, jestesmy tu od niedawna, a widzimy że duzo wspolnego własciciele asx-ów maja nawet polisy. kupiliśmy asx-a w sierpniu, poprzednia włascicielka twierdziła ze na rok polisa jest opłacona. niedawno przyszło nam powiadomienie że musimy opłacic 2 rate. zadzwoniliśmy bo na naszym oc nie było wzmianki ze sa 2 raty??? okazało sie że musimy zapłacic bo niewypowiedzielimy umowy i już, z ciekawości poprosilismy o przeliczenie-cena kosmos; gdzie mamy bezszkodową jazde inne pojazdy i w innych ubezpieczalniach nawet 65%; nigdy nie mieliśmy z nimi do czynienia ale jak tylko polisa dobiegnie konca to uciekam; nie wiem jakie czynniki maja wpływ na ich stawki i warunki ale te same auto u konkutencji 100% mniej-mądry polak po szkodzie.... |
_________________ KARINA i MARIUSZ |
|
|
|
 |
adek
Forumowicz adek
Auto: ASX
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Wrz 2019 Posty: 137 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-11-2020, 21:10
|
|
|
Wydaje mi się, że poprzednia właścicielka specjalnie wzięła na raty bo wiedziała, że będzie sprzedawała auto. Jak swojego się pozbywałem to też się zastanawiałem czy nie wziąć na 2 raty ze względów ekonomicznych - jak wiadomo OC przechodzi w całości na nowego właściciela nawet jak się sprzeda dzień po
sorki za offtopa |
|
|
|
 |
|