Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Malowanie raptorem/cobrą
Autor Wiadomość
Mati6225 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-11-2020, 07:04   Malowanie raptorem/cobrą

Witam, zaznaczam że jestem nowy na forum, więc jak coś nie tu piszę to z góry wybaczcie.

Kupiłem Pajero Sport 3.0v6, do malowania buda, złazi bezbarwny, lakier pęka w kilku miejscach, nieco nalotu korozyjnego. Ogólnie do malowania.
I teraz mam dwie opcję, gładki lakier taki jak oryginał czy raptor/cobra???

Wiele ludzi zachwala te powłoki, natomiast ja widziałem tylko jeden filmik na YT sporta w tej powłoce i nie za bardzo mam zdanie.

Auto będzie jeżdżone tylko weekendowo i 70% to lasy i jakiś tam teren.

Jak by ktoś wiedział jaka to kasa mniej więcej za cale auto wychodzi i czy to ma sens to był bym wdzięczny za podzielenie się taką informacją.

Tuff 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2002 2,5td 98kW
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-12-2020, 15:25   

Malowanie zwykłym lakierem jak będziesz jeździł po lesie jest bez sensu. U mnie na oryginalnym czarnym mam pełno białych rys do podkładu. Poza tym jak lakier pęka to pod spodem raczej będzie szpachla, więc tutaj też trzeba by się nad tym pochylić i pierwsze to naprawić. Co do kosztów to za sam lakier raptora trzeba liczyć ok 1000zł. Jeśli chcesz to oddać do jakiegoś zakładu z naprawami blacharskimi możesz założyć koszt 6-10tys.

Odpowiedz do tematu