|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6. GL] Niegasnące światło w kabinie. |
Autor |
Wiadomość |
Grafi_
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6
Kraj/Country: Holland
|
Wysłany: 06-12-2020, 09:38 [Cari 1.6. GL] Niegasnące światło w kabinie.
|
|
|
Witam
Problem jak w temacie. W kabinie nie gaśnie lampka. (przy ustawieniu suwaka na pozycji środkowej powinna gasnąc gdy drzwi są zamknięte)
Wymieniłem czujnik zamknięcia drzwi od strony kierowcy (pamiętam że szwankował swego czasu i lampka się nie zapalała przy otwieraniu drzwi)
Wymiana nic nie dała.
Próbowałem docisnąć palcem każdy czujnik z osobna, niestety lampka nie gaśnie.
Próbowałem wykręcić też każdy czujnik z osobna ale i to nic nie działa.
Otwarcie klapy bagażnika uruchamia lampkę w bagażniku i tu wszystko działa poprawnie.
Ktoś wie co tu jest grane ?? |
|
|
|
 |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Kwi 2017 Posty: 3431 Skąd: Skąd: Skąd:
|
Wysłany: 06-12-2020, 09:47
|
|
|
Uszkodzony przełącznik w lampce albo na stałe gdzieś zwarte do masy - zacząłbym od demontażu lampki i poszukiwań tamże. |
_________________ Pozdr,
jou
Gość, skomentuj niebieską corolkę.
Gość, skomentuj samochodzik na baterie! |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21943 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 06-12-2020, 11:14
|
|
|
joujoujou, dokładnie, uszkodzony przełącznik w lampce. Producentem tych lampek jest niemiecka HELLA, jak widać szwaby nawet lampki podsufitowej nie potrafią zrobić. Miałem podobny problem w Space Starze, tam jest ta sama lampka w dachu, tylko u mnie dodatkowo pewnego razu przełącznik został mi w ręce... |
|
|
|
 |
|
|