|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Odkurzacz samochodowy |
Autor |
Wiadomość |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 1297 Skąd: Cisów
|
Wysłany: 14-12-2020, 09:42 Odkurzacz samochodowy
|
|
|
Cześć
Potrzebuje kupić do aut odkurzacz. Który będzie lepszy do sierści psiej, szczególnie podszerstka i piasku. Czy lepiej inwestować w zasilany z akumulatora (wtedy silnik musi pracować) czy z baterii ? Może jakiś konkretny model polecicie.
Dziękuje |
_________________ Niebiańska robota |
|
|
|
 |
Tuff
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2002 2,5td 98kW
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-12-2020, 11:38
|
|
|
Patrząc na to, że przemysłowy odkurzacz karchera zasilany z sieci ledwo dawał sobie radę z powciskaną sierścią w tapicerkę wydaje mi się, że żaden 12V nie da zadowalającego efektu |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-12-2020, 13:41
|
|
|
To prawda, ja mam Ryobi na 18V i średnio ciągnie
Psa to bym do auta nie wsadził - już nie chodzi o sierść a o smród, którego nie da się usunąć. Są takie maty zabezpieczające i to bym polecił. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 822 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20984 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 14-12-2020, 17:17
|
|
|
Kiedyś Duda na TVN Turbo porównywał, poszukaj w sieci. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
|
Wysłany: 14-12-2020, 21:37
|
|
|
Mam więcej niż jednego psa. Posiadam maty transportowe. I to nie jedną. Gdy przewożę więcej psów np. na spotkania gdzie mogą pobiegać czy na rajdy amatorskie to mam nawet przyczepkę.
Nie mniej jednak odkurzacz by się przydał. Z tym zapachem to jest ciekawa sprawa. Bo jak ktoś nie wie że hoduje psy a wchodzi do domu czy do auta to jeszcze nikt się nie poznał że takowe zwierzęta posiadam. Jedynie karma, szczególnie ta bardziej wilgotna czuć. No i oczywiście jak pies jest mokry to może to jest dla kogoś przykry zapach. Mi bardziej przeszkadza pot ludzki czy wyziewy alkoholowe. No ale to każdy ma swój własny gust i upodobania.
Mam odkurzacz samochodowy Black&Decker. Użyłam raz. Za drugim razem się nie włączył. Gwarancja dawno minęła. Dlatego zastanawiam się czy spróbować naprawić czy kupić nowy. A jeżeli tak czy akumulatorowy (ku takiemu się skłaniam) czy z zapalniczki.
Muszę poszukać czy faktycznie takie urządzenie na podszerstek pomoże. To nie jest wbita sierść ale dosłownie leżąca na tapicerce. Wałkiem do ubrań się to spokojnie zbiera, gorzej z zakamarkami.
Dzięki |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Pomógł: 68 razy Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 10687 Skąd: okolice Tczewa
|
Wysłany: 14-12-2020, 23:12
|
|
|
Ja bym coś na aku szukał z seri narzędzia które masz i wtedy wspólna bateria |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 15-12-2020, 11:23
|
|
|
Olivia napisał/a: | Bo jak ktoś nie wie że hoduje psy a wchodzi do domu czy do auta to jeszcze nikt się nie poznał że takowe zwierzęta posiadam. | Jak nie wyczuł to znaczy, że ma wirusa lub problemy z zatokami nosowymi.
Mam odkurzacz Bosch Professional GAS 18 V-1 (Akumulator litowo-jonowy 18V 4,0Ah ProCORE BOSCH Professional) jest wysoka moc ssania. Niestety jest nie wygodny w użytkowaniu. https://allegro.pl/oferta/odkurzacz-akumulatorowy-gas-18-v-1-bosch-7021282925
Olivia, Jeżeli chcesz na akumulator, to polecam tego Boscha. Do tego jest masa innych urządzeń na 18V. Wszystko w profesjonalnej torbie. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
|
Wysłany: 15-12-2020, 11:46
|
|
|
Psy mam od 25 lat. Przez ten czas dużo znajomych moich czy mojej siostry i rodziców było w domu nie wiedząc że mam zwierzaki. Cześć z tych osób pewnie po dziś dzień nie zauważyła obecności psów w domu bo na czas wizyt zwierzaki zamykane są na zewnątrz w kojcu. Pies to nie kot, nie załatwia się w domu. Najważniejsze aby dom nie przeszedł zapachem zwierząt, brudu czy kuchennym to cykliczne i częste sprzątanie, pranie firan i zasłon, mycie podłóg a nie jak większość osób za sprzątanie bierze się przed świętami czy imprezami okolicznościowymi
Dobry sposób to włączenie piekarnika na funkcje czyszczenia (jeżeli taką się posiada), wlanie wody do pojemnika z jakimś miłym aromatem np. wanili, cynamonu (ale taki naturalny nie sztuczny) i zostawienie na 0.5 - 2h. W domu bardzo ładnie pachnie |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 15-12-2020, 12:04
|
|
|
Widzę, że wrzuciłem granat do szamba - dużo zależy od zwierzaka. Owczarki niemieckie to są jedne z największych śmierdzieli - kolega z tego forum kupił kiedyś auto po takim wożonym w bagażniku. Po paru latach używania dostępnych środków, praniu czego się da itp. dalej w środku śmierdziało, potem auto było rozbite i złomowane. Z Krakowa (po kupnie) jechaliśmy z otwartymi oknami, nawet w deszczu
Inny kolega miał sukę owczarka, która szczała gdzie popadnie, a że miał loft otwarty, to całość waliła szczynami... Takie niestety są zwierzaki... U sąsiadów mojej byłej to owczarek nawet swoje gówna zjadał...
Mój pies za to jak był wykąpany to zawsze musiał się gdzieś wyświnić - raz nawet w szambie, które przepełnione wylało gdzieś na wiosce... Wiozłem go wtedy - jak zwykle - na wycieraczce z przodu i niestety musiałem tę wycieraczkę wyrzucić. Czasem zaglądam do mieszkania, gdzie mieszkaliśmy z tym pieskiem, to było 12 lat temu - wciąż tam śmierdzi psem pomimo 2 remontów od tamtego czasu.
Psiarze zwyczajnie tego nie czują - polecam sprawdzić, słowo klucz: habituacja |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 15-12-2020, 12:34
|
|
|
Krzyzak, Potwierdzam i nie zaprzeczam , ale temat nie o zwierzętach i ich zapachu.
Olivia napisał/a: | Dobry sposób to włączenie piekarnika na funkcje czyszczenia (jeżeli taką się posiada), wlanie wody do pojemnika z jakimś miłym aromatem np. wanili, cynamonu (ale taki naturalny nie sztuczny) i zostawienie na 0.5 - 2h. W domu bardzo ładnie pachnie |
Matko jedyna ile to zużyje energii , a ja nie mam prawdziwie zielonej energii.
Do olejków eterycznych są specjalne urządzenia. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 15-12-2020, 12:38
|
|
|
Różnie bywa, ja tam np. chomika wyczuwam od razu, ale np. jak ktoś ma yorka no to nie poczuję. Ogólnie chyba jak pies ma włosy zamiast sierści to nie zostawia tak zapachu. Tak samo wielkość, taki owczarek to wiadomo, że można poczuć nawet po jakimś czasie na klatce czy w windzie. Ale jakiegoś maltańczyka to też ciężko poczuć. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 16-12-2020, 23:36
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Psiarze zwyczajnie tego nie czują - polecam sprawdzić, słowo klucz: habituacja | Nie każdego to dotyczy, ale prawda jest jedna, psy zwłaszcza te nietresowane by sikać w wyznaczone miejsce, siuraja znaczac swoj teren, absolutnie nie ma mowy że nie da sie tego nie wyczuć, chyba ze któs ma mało wrażliwy wech, a to tylko jedna z cech rozpoznawczych. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|