|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Reklamacje MME |
Autor |
Wiadomość |
caro
Forumowicz
Auto: ASX 1.6 INVITE 2015
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-01-2021, 21:03 Reklamacje MME
|
|
|
Witam. Ktos korzystal https://www.mitsubishi.pl...slij-reklamacje
Interesuje mnie jak dlugo trzeba czekac na odpowiedz? Moj znajomy pisal takie zapytania w komentarzach na ich facebooku mitsubishimotors polska, ale wszystkie komentarze administrator usuwa, odp nie udzielaja i zostawiaja tylko takie ohy i ahy na temat mitsubishi. Hehe wyglada na to, ze ladna cenzura tam panuje... |
|
|
|
 |
zbigniew77
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 MIVEC 2018r
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sty 2019 Posty: 207 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 09-01-2021, 13:09 reklamacje
|
|
|
Tam szkoda pisać bo raczej nie odpiszą.
W ich ocenie im więcej tematów o charakterze reklamacyjnym na oficjalnej stronie tym gorzej
To w ich ocenie rzutuje na jakość ich produktów...
jeśli ktoś pyta to znaczy ,że coś nie działa lub jest coś nie tak z samochodem lub jego wyposażeniem
Ale na prywatnego e-maila odpisali. Czekałem 3 tygodnie
Nie licz na precyzyjną i wyczerpującą odpowiedź a raczej na ogólniki.
Ja zadałem im proste pytanie...
Jakim olejem i o jakiej lepkości zalany jest silnik mojego Mitsubishi ASX?
Dodatkowo podałem im nr VIN , nr faktury i miejsce zakupu.
W odpowiedzi napisali ,że zgodnie z wymogami instrukcji.
Dopiero później dowiedziałem się na stronie https://eneos.jpoils.pl ,że wszystkie silniki produkowane w Japonii nawet te na rynek europejski ze względu na normę EURO -5 i EURO-6 zalewane są olejem 0W20 |
_________________ Zbigniew
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
 |
|
|
|
 |
bob1969
Forumowicz

Auto: ASX MY'19 [4A92]
|
Wysłany: 09-01-2021, 20:16
|
|
|
Ja bym kontaktował się pisemnie, listem poleconym - jest jakiś ślad. A elektoiniczny formularz? Wysłane gdzieś, kiedyś, chyba, że na maila przychodzi potwierdzenie. Przy okazji - Eneos wycofał się z Polski. |
|
|
|
 |
caro
Forumowicz
|
Wysłany: 10-01-2021, 14:39
|
|
|
Przez pierwsze 2 lata aso zalewalo mi eneosa ale 5w30 teraz leja shell ultra helix 5w30 nie widze roznicy, ale o 0w20 nie slyszalem.Fabrycznie zalany byl 5w30. A wracajac do reklamacji to widze ostra olewke 3 diamentow. Zawieszenie jest pomalowane tak smieszna farba, ze ta farba odlazi i zaw. rdzewieje, prawdopodobnie jest im nie na reke, bo wedlug zalecenia serwisu buda zostala zabezpieczona antykorozyjnie i co roku jest myta , nie rdzewieje a inne egzemplarze na budzie juz tak i podaja ze uzytkownik odpowiada za dodatkowe zabezpieczenie, z czego sie wywiazalem... ale z zawieszenia jak farba odlazi to nic nie da rady, tylko piaskowanie do gola albo wymiana... wiec uznaje to jako celowe postarzanie, albo wade i powinni cos zrobic. Zbiornik paliwa wymienili bo powiedzialem, ze auto stoi w takim miejscu, ze jak paliwo sie wyleje to straz pozarna bedzie musiala to sprzatac i wysle im rachunek, to sie wystraszyli;) |
|
|
|
 |
adek
Forumowicz adek
Auto: ASX
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Wrz 2019 Posty: 137 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-01-2021, 20:46
|
|
|
ASX 1.6 117KM - w ASO powiedzieli, że tylko 0w20 i faktycznie na przeglądzie tym zalewali (lali oryginalny Mitsu) |
|
|
|
 |
bob1969
Forumowicz

|
Wysłany: 10-01-2021, 21:23
|
|
|
Coś się im w tym ASO pomyliło. Sprawdź w książce przeglądów - lepkości od 0W20 do 5W40, ACEA A1, A3, A5. API co najmniej SM. |
|
|
|
 |
caro
Forumowicz
|
Wysłany: 26-03-2021, 22:06
|
|
|
Ok, po ciezkich bojach... odbieram ASX z calkowicie wymienionym zawieszeniem na nowe. Zaraz lece na konserwacje. Najlepiej pisac do MME Europa, Polacy maja olewke, a jeszcze lepiej napisac do nich po kilku kielonach, ale wazne zeby zachowac kulture ... Krown faktycznie uratowal bardzo duzo przed korozja, ale tylko na budzie... zawieszenie jest zrobione tak, ze musi rdzewiec (celowo)... mialem 1 punkt na podwoziu malo istotny, specjalnie nie spryskany Krownem, i ruda juz tam szaleje. Tak wiec... mimo wszystko, polecam po 3 latach nowe auto popsikac Krownem. Oczywiscie jak ktos kupuje auto na dluzszy okres. Teraz ceny nowych sa kosmiczne. Zarznieta gospodarka robi swoje, a bedzie jeszcze gorzej :< DRAMAT... |
|
|
|
 |
bob1969
Forumowicz

|
Wysłany: 28-03-2021, 15:48
|
|
|
Całkowicie wymienili zawieszenie na nowe z tyłu i z przodu? Czy tylko niektóre elementy? A np. półosie? U mnie po niecałych 2 latach są sporo nadgryzione przez rdzę a chyba ważniejsze są od wahaczy? |
|
|
|
 |
caro
Forumowicz
|
Wysłany: 06-04-2021, 16:40
|
|
|
bob1969 napisał/a: | Całkowicie wymienili zawieszenie na nowe z tyłu i z przodu? Czy tylko niektóre elementy? A np. półosie? U mnie po niecałych 2 latach są sporo nadgryzione przez rdzę a chyba ważniejsze są od wahaczy? |
Calkowicie wymienili wszystko |
|
|
|
 |
|
|