Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Reklamacje MME
Autor Wiadomość
caro 
Forumowicz

Auto: ASX 1.6 INVITE 2015
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2021, 21:03   Reklamacje MME

Witam. Ktos korzystal https://www.mitsubishi.pl...slij-reklamacje
Interesuje mnie jak dlugo trzeba czekac na odpowiedz? Moj znajomy pisal takie zapytania w komentarzach na ich facebooku mitsubishimotors polska, ale wszystkie komentarze administrator usuwa, odp nie udzielaja i zostawiaja tylko takie ohy i ahy na temat mitsubishi. Hehe wyglada na to, ze ladna cenzura tam panuje...

zbigniew77 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 MIVEC 2018r
Wysłany: 09-01-2021, 13:09   reklamacje

Tam szkoda pisać bo raczej nie odpiszą. :evil:
W ich ocenie im więcej tematów o charakterze reklamacyjnym na oficjalnej stronie tym gorzej
To w ich ocenie rzutuje na jakość ich produktów...
jeśli ktoś pyta to znaczy ,że coś nie działa lub jest coś nie tak z samochodem lub jego wyposażeniem :wink:
Ale na prywatnego e-maila odpisali. Czekałem 3 tygodnie
Nie licz na precyzyjną i wyczerpującą odpowiedź a raczej na ogólniki.
Ja zadałem im proste pytanie...
Jakim olejem i o jakiej lepkości zalany jest silnik mojego Mitsubishi ASX?
Dodatkowo podałem im nr VIN , nr faktury i miejsce zakupu.
W odpowiedzi napisali ,że zgodnie z wymogami instrukcji. :lol:

Dopiero później dowiedziałem się na stronie https://eneos.jpoils.pl ,że wszystkie silniki produkowane w Japonii nawet te na rynek europejski ze względu na normę EURO -5 i EURO-6 zalewane są olejem 0W20

Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.

bob1969 
Forumowicz

Auto: ASX MY'19 [4A92]
Wysłany: 09-01-2021, 20:16   

Ja bym kontaktował się pisemnie, listem poleconym - jest jakiś ślad. A elektoiniczny formularz? Wysłane gdzieś, kiedyś, chyba, że na maila przychodzi potwierdzenie. Przy okazji - Eneos wycofał się z Polski.

caro 
Forumowicz

Wysłany: 10-01-2021, 14:39   

Przez pierwsze 2 lata aso zalewalo mi eneosa ale 5w30 teraz leja shell ultra helix 5w30 nie widze roznicy, ale o 0w20 nie slyszalem.Fabrycznie zalany byl 5w30. A wracajac do reklamacji to widze ostra olewke 3 diamentow. Zawieszenie jest pomalowane tak smieszna farba, ze ta farba odlazi i zaw. rdzewieje, prawdopodobnie jest im nie na reke, bo wedlug zalecenia serwisu buda zostala zabezpieczona antykorozyjnie i co roku jest myta , nie rdzewieje a inne egzemplarze na budzie juz tak i podaja ze uzytkownik odpowiada za dodatkowe zabezpieczenie, z czego sie wywiazalem... ale z zawieszenia jak farba odlazi to nic nie da rady, tylko piaskowanie do gola albo wymiana... wiec uznaje to jako celowe postarzanie, albo wade i powinni cos zrobic. Zbiornik paliwa wymienili bo powiedzialem, ze auto stoi w takim miejscu, ze jak paliwo sie wyleje to straz pozarna bedzie musiala to sprzatac i wysle im rachunek, to sie wystraszyli;)

adek 
Forumowicz
adek

Auto: ASX
Wysłany: 10-01-2021, 20:46   

ASX 1.6 117KM - w ASO powiedzieli, że tylko 0w20 i faktycznie na przeglądzie tym zalewali (lali oryginalny Mitsu)

bob1969 
Forumowicz

Wysłany: 10-01-2021, 21:23   

Coś się im w tym ASO pomyliło. Sprawdź w książce przeglądów - lepkości od 0W20 do 5W40, ACEA A1, A3, A5. API co najmniej SM.

caro 
Forumowicz

Wysłany: 26-03-2021, 22:06   

Ok, po ciezkich bojach... odbieram ASX z calkowicie wymienionym zawieszeniem na nowe. :) Zaraz lece na konserwacje. Najlepiej pisac do MME Europa, Polacy maja olewke, a jeszcze lepiej napisac do nich po kilku kielonach, ale wazne zeby zachowac kulture :D ... Krown faktycznie uratowal bardzo duzo przed korozja, ale tylko na budzie... zawieszenie jest zrobione tak, ze musi rdzewiec (celowo)... mialem 1 punkt na podwoziu malo istotny, specjalnie nie spryskany Krownem, i ruda juz tam szaleje. Tak wiec... mimo wszystko, polecam po 3 latach nowe auto popsikac Krownem. Oczywiscie jak ktos kupuje auto na dluzszy okres. Teraz ceny nowych sa kosmiczne. Zarznieta gospodarka robi swoje, a bedzie jeszcze gorzej :< DRAMAT...

bob1969 
Forumowicz

Wysłany: 28-03-2021, 15:48   

Całkowicie wymienili zawieszenie na nowe z tyłu i z przodu? Czy tylko niektóre elementy? A np. półosie? U mnie po niecałych 2 latach są sporo nadgryzione przez rdzę a chyba ważniejsze są od wahaczy?

caro 
Forumowicz

Wysłany: 06-04-2021, 16:40   

bob1969 napisał/a:
Całkowicie wymienili zawieszenie na nowe z tyłu i z przodu? Czy tylko niektóre elementy? A np. półosie? U mnie po niecałych 2 latach są sporo nadgryzione przez rdzę a chyba ważniejsze są od wahaczy?

Calkowicie wymienili wszystko :)

Odpowiedz do tematu