|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Zamek drzwi przednie pasażer - nie działa z pilota |
Autor |
Wiadomość |
gst
Forumowicz
Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-01-2021, 13:29 [2.5 TD] Zamek drzwi przednie pasażer - nie działa z pilota
|
|
|
Cześć, mam problem z drzwiami przednimi od strony pasażera. Zamknięcie ich z kluczyka ręcznie (przez zamek) lub od środka działa poprawnie. Natomiast nie zamykają się i nie otwierają gdy zamykam / otwieram auto z pilota. Wszystkie inne poprawnie się zamykają i otwierają. Co może być przyczyną?
Pajero Sport 2.5 TD 2003r |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 807 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 11-01-2021, 20:19
|
|
|
Wiem, że zabrzmi to głupio, ale wcześniej maiłem carismę i jak były mrozy, to nie otwierało mi tylnych prawych drzwi. Jak zrobiło się cieplej, to wszystko wracało do normy. Teraz mam Lancera i w tamtym roku przy mrozach też jakieś drzwi się nie otwierały.
Jeżeli ta awaria o której piszesz, to coś nowego, co pokazało się przy mrozach, to proponuję odczekać zanim zaczniesz to naprawiać. Nie wiem, czy jeszcze ktoś miał takie same przypadki jak ja, jednak tak jak mówię, to mi przytrafiło się tak z dwoma autami, więc zakłam, że nie jest to przypadek. |
|
|
|
 |
gst
Forumowicz
Auto: Pajero Sport
|
Wysłany: 23-01-2021, 12:00
|
|
|
Niestety ten problem u mnie był już przed mrozami i teraz na plusowej temperaturze nadal jest to samo.
Jakieś propozycje? Wiem, że najlepiej zdemontować osłony z drzwi ale na razie brak czasu na te prace.
[ Dodano: 22-08-2021, 12:26 ]
remi napisał/a: | Wiem, że zabrzmi to głupio, ale wcześniej maiłem carismę i jak były mrozy, to nie otwierało mi tylnych prawych drzwi. Jak zrobiło się cieplej, to wszystko wracało do normy. Teraz mam Lancera i w tamtym roku przy mrozach też jakieś drzwi się nie otwierały.
Jeżeli ta awaria o której piszesz, to coś nowego, co pokazało się przy mrozach, to proponuję odczekać zanim zaczniesz to naprawiać. Nie wiem, czy jeszcze ktoś miał takie same przypadki jak ja, jednak tak jak mówię, to mi przytrafiło się tak z dwoma autami, więc zakłam, że nie jest to przypadek. |
Jednak okazało się tak jak piszesz. Rozumiem, że nie rozbierałeś drzwi i nie sprawdzałeś o co chodzi? Pewnie jakieś smarowanie itp. |
|
|
|
 |
|
|