Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Zgubiłem pilot z kluczykiem. Kwestia dorobien
Autor Wiadomość
thefirm 
Forumowicz

Auto: Cari 1,8 GDI '00
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-01-2021, 19:30   [Cari 1.8 GDI] Zgubiłem pilot z kluczykiem. Kwestia dorobien

Witajcie
Od ponad 10l mam Cari II 1,8 GDI.
Jakiś czas temu zgubiłem pilot którym przez dobre 9,5 roku otwierałem to auto.

Został mi kluczyk z imo.
I tutaj pytanie, jak to ognarąć, jak dorobić pilot, gdyż irytującym jest otwieranie ręcznie :)

Z ciekawostek dzwoniłem do Mitsu Polska i twierdzą po sprawdzeniu VIN że to auto nie miało pilota i że nic nie pomogą...

Dzięki za info,

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 16-01-2021, 00:53   

Fabrycznie o ile wiem w Carismach otwierania zamków na pilota nie było, no, może na specjalne zamówienie ? ;) )
Ale masowo dodawali takie ustrojstwo (i to zazwyczaj z autoalarmem, jak u mnie przykładowo) dilerzy, co Ci niewiele pomaga, lub założył toto poprzedni właściciel, co też niewiele Ci pomaga.
Możesz spróbować poszukać w swoich okolicach jakiegoś zakładu, specjalizującego się w autoalarmach i zdalnym otwieraniu lub w elektronice samochodowej. Jest szansa (mała, zaznaczam), że fachman po typie centralki i numerach seryjnych coś dobierze. A nawet jak nie, to może Ci podpowie, czy ktoś to zrobi, to jest mały, dość zamknięty światek, i ludzie w tym pracujący raczej się znają i wiedza, co kto potrafi.
Albo jest jeszcze inne wyjście - wywalić starą centralkę, i założyć jakąś nową. Koszt owszem, większy, ale powinno wtedy wszystko działać. No i w nowym zestawie masz co najmniej dwa nowe piloty ;) )

termi52 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 08-07-2023, 16:06   Pilot PRESTIGE serii APS150MX oraz APS400MX

Przydarzyła mi się usterka pilota od alarmu Prestige 400 MX. To pilot o kształcie "bumeranga" zwany czasem bananem :)
Pilot pomimo wymiany baterii działał tylko z bardzo bliskiej odległości i w dodatku nie za każdym razem. Czasem to z 10x trzeba było naciskać aby zadziałał.
Optycznie wszystko było ok, żadnych uszkodzeń mechanicznych itp. Zielona diodka migała podczas naciskania tak jak dotychczas.
Podjechałem do elektronika aby go obejrzał który po krótkich oględzinach zaproponował "odświeżenie" wszystkich lutów bo podejrzewał zimny lut.
Po przelutowaniu pilot odżył i działa jak kiedyś(prawie).
Ponieważ miałem tylko jednego pilota postanowiłem się zaopatrzyć w jeszcze jeden aby w krytycznej sytuacji nie zostać z niczym.
Szukałem używki bo nie liczyłem na szansę kupienia nowego do 20-letniej instalacji alarmowej.

Ku mojemu zaskoczeniu na Allegro pokazały się zupełnie nowe piloty do alarmów samochodowych PRESTIGE serii APS150MX oraz APS400MX. Oferuje się dwa rodzaje obudowy: drewnopodobny i carbonowy(łezka). Jest tam kilka aukcji różniących się wzorem i nieznacznie ceną. Uważaj przy wyborze bo można sie pomylić co do wzoru i potem trzeba prostować, co mnie się przydarzyło.

Ja zakupiłem drewnopodobny.
Pilot działa doskonale. Samodzielnie zalogowałem go do instalacji alarmowej w/g załączonej na allegro instrukcji. Musiałem tylko odnaleźć ukryty przełącznik(przełącznik wyłącznik serwisowy). Teraz używam nowego pilota a stary naprawiony leży w szufladzie i pełni rolę zapasowego.
Polecam wszystkim tym którzy zgubili pilota lub borykają się z kiepsko działającym pilotem od alarmu Prestige a nie mają ochoty na zakup i wymianę autoalarmu.

Pilot carbon
Pilot drewnopodobny

Mam nadzieję że komuś pomogłem :lol:

Odpowiedz do tematu