|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Witam |
Autor |
Wiadomość |
Marcin8005
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero ll 2.5td.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-01-2021, 20:39 [2.5 TD] Witam
|
|
|
Witam. Mam na imię Marcin i jestem nowy na forum mitsumaniaki.od niedawna stałem się posiadaczem Pajero 2 2.5 td, auto jest z 91roku ,poprzedni właściciel wyremontował i ocynkowal ramę ,podniósł budę i zawieszenie. Ja też już kilka rzeczy zrobiłem w aucie poza wymiana rozrządu ,oleju i kilku innych drobnych rzeczy wstawiłem również zawór mbc do sterowania turbina i pompuje teraz 1.2 bara zwiększyłem też dawkę paliwa na pompie i auto dostało po tych zabiegach trochę więcej wigoru,ale jak to w starym aucie jest jeszcze dużo do zrobienia. Następna większa robota to przeskakujący łańcuch reduktora ,ale posiadam też drugiego Pajero na części gdzie reduktor jest ok więc dawca części jest ,a już trochę maneli po przekładałem. Chce też przełożyć most tylny bo w tym co jeżdżę nie ma blokady mostu jest tylko sprzęgło z ograniczonym poślizgiem a w tym na części jest blokada i tu moje pierwsze pytanie do was czy jest dużo pracy przy takim zabiegu i czy moje Pajero bez blokady posiada instalację elektryczną potrzebna do zamontowania wszystkich elementów potrzebnych do działania. Drugie pytanie to o urządzenie które znajduje się pod podłokietnikiem , wczoraj przekładałem plastiki z jednego Pajero do drugiego i w tym na części jest mała metalowa skrzynka z przewodami i zastanawia mnie co to takiego czy to może coś potrzebne do blokowania tylnego mostu? Dzięki za pomoc i służę również pomocą.
[ Dodano: 17-02-2021, 20:57 ]
Witam. W piątek będę wymieniał sprzęgło w swoim Pajero,nie wiem czy jest na forum opis i zdjęcia tej operacji, jak nie ma to mogę wstawić krok po kroku jak to zrobić, tylko napiszcie czy jest potrzeba. Przy okazji spróbuję skrócić łańcuch reduktora ,miałem wymienić cały reduktor,ale spróbuję go skrócić i zobaczę jaki będzie efekt. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|