Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
programowanie czujników TPMS outlander 2018 - da się zrobić?
Autor Wiadomość
nemo gs 
Forumowicz

Auto: outlander III 2.0MT 2018
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-11-2018, 09:39   programowanie czujników TPMS outlander 2018 - da się zrobić?

Dokupiłem sobie drugie felgi na zimę z czujnikami do outlandera 2018 i mam pytanie czy można zaprogramować je samemu czy trzeba jechać do ASO, ewentualnie z kolegą Tokyo się dogadywać..?

Czy jest jakaś procedura łatwa do ogarnięcia, czy trzeba jakiś komputer podpinać..?

Z tego co wiem to w niektórych amerykańskich samochodach zakładasz felgi i ''samochód'' je po prostu wykrywa i na tym koniec. Szwagier ma audi a4 - dokupił felgi drugie i na razie mu świeci kontrolka, więc pewnie trzeba zaprogramować...

jacekk 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2D AT
Wysłany: 19-11-2018, 13:13   

Mitsubishi nie wykrywa automatycznie. Trzeba wpisać drugi zestaw przy pomocy MUTIII.

rajan 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2 DiD
Wysłany: 22-11-2018, 19:42   Re: programowanie czujników TPMS outlander 2018 - da się zro

nemo gs napisał/a:
Dokupiłem sobie drugie felgi na zimę z czujnikami do outlandera 2018 i mam pytanie czy można zaprogramować je samemu czy trzeba jechać do ASO, ewentualnie z kolegą Tokyo się dogadywać..?

Niestety tylko ASO (albo ktoś z komputerem jak pisze jacekk). Uniwersalne przyrządy do programowania nie dają rady.

gustdelf 
Nowy Forumowicz
gustdelf

Auto: outlander
Wysłany: 23-11-2018, 23:44   

DA się mi zrobił Tokyo

rajan 
Forumowicz

Wysłany: 03-12-2018, 16:51   

gustdelf napisał/a:
DA się mi zrobił Tokyo

Da się co? No da się, bo jakby się nie dawało to po co to? Tylko trzeba mieć program dedykowany do Mitsu. Czy tokyo ogarnął jakoś inaczej?

Dobrowit 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 22-04-2019, 19:33   

Witam wszystkich. Podbijam temat. Czy ktoś może powiedzieć krok po kroku jak programuje się czujniki ciśnienia w Outlanderze III przy zmianie kół z 16/18 cali zimowe/letnie?
Dziękuję.

Brodzins 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Wysłany: 22-04-2019, 20:54   

Dobrowit napisał/a:
Witam wszystkich. Podbijam temat. Czy ktoś może powiedzieć krok po kroku jak programuje się czujniki ciśnienia w Outlanderze III przy zmianie kół z 16/18 cali zimowe/letnie?
Dziękuję.

Z poziomu auta niewykonalne. Aso lub ktoś z ze sprzętem do tego.
W Krakowie znalazłem magika - 50zl za dodanie 4 kół.
W aso 140zl.

jacekk 
Forumowicz

Wysłany: 23-04-2019, 10:59   

To zależy czy drugi komplet czujników jest już zaprogramowany czy nie. Jeśli jest wgrany to przełączenie między zestawem 1 i 2 jest jak najbardziej wykonalne i nie wymaga ekstra sprzętu.

Brodzins 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-04-2019, 16:09   

jacekk napisał/a:
To zależy czy drugi komplet czujników jest już zaprogramowany czy nie. Jeśli jest wgrany to przełączenie między zestawem 1 i 2 jest jak najbardziej wykonalne i nie wymaga ekstra sprzętu.

Racja - zrozumiałem programowanie jako ingerencję w kompa.

Na marginesie - magik siebie nie poradził i nie wziął pieniądzy 🤣

rajan 
Forumowicz

Wysłany: 26-04-2019, 13:13   

Jakiś czas temu byłem u gościa co miał super-hiper maszynkę do programowania w pierdylionie różnych marek i modeli. Niestety przy Outku wysiadł :lol:

jacekk 
Forumowicz

Wysłany: 26-04-2019, 14:13   

Opcje są dwie. (1) Można sklonować orygninalne czujniki i wtedy nie trzeba ich programować w samochodzie. (2) Zapgrowamować drugi komplet w samochodzie i do tego potrzebny jest MUT3

Dobrowit 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 28-04-2019, 18:53   

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Sytuację miałem jak u przedmówcy. Dokupiłem 2 -gi zestaw kół . Koła 18 calowe, czujniki Schrader S3A111. Lokalny super magik próbował zaprogramować " na klona" ale się nie udało. Wygląda na to, że muszę jechać do ASO.

Brodzins 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-04-2019, 23:01   

Dobrowit napisał/a:
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Sytuację miałem jak u przedmówcy. Dokupiłem 2 -gi zestaw kół . Koła 18 calowe, czujniki Schrader S3A111. Lokalny super magik próbował zaprogramować " na klona" ale się nie udało. Wygląda na to, że muszę jechać do ASO.

Daj znać jak poszło w aso.
Też się wybieram, ale czekam aż się uzbiera coś do roboty, bo po samo programowanie nie chce mi się tam kwitnąć.

Ktoś czyscil klime tym cudem tunap w aso ?

eeprom-7 
Nowy Forumowicz
eeprom-7

Auto: Outlander III, 2.0 benzyna
Wysłany: 07-05-2019, 20:06   

Witam,
Wczoraj byłem w serwisie na adaptacji czujników w nowym komplecie kół. Każde koło musiało być programowane osobno, podchodził do każdego koła i zczytywał. Trwało wszystko max 10 min. Koszt 7,82€ (Niemcy)

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez eeprom-7 25-09-2022, 20:37, w całości zmieniany 1 raz  

Brodzins 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-05-2019, 22:20   

eeprom-7 napisał/a:
Witam,
Wczoraj byłem w serwisie na adaptacji czujników w nowym komplecie kół. Każde koło musiało być programowane osobno, podchodził do każdego koła i sczytywał. Trwało wszystko max 10 min. Koszt 7,82€ (Niemcy)

Pozdrawiam

Jezu... 8 euro... Niechby to bylo 50zl po kursie z przed 3 lat...
A u nas 140zl....

Odpowiedz do tematu