Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie żarówki ledowe do Colta
Autor Wiadomość
Karol Małetko 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt cz3 VI generacja
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-02-2021, 01:40   Jakie żarówki ledowe do Colta

Witam,
Kupiłem żonie Colta szóstej generacji. Wrażenia ogólne jak najbardziej pozytywne, żona jest bardzo zadowolona, zwłaszcza że to wersja z półautomatyczna skrzynią biegów 😉 z racji mojego, zawodu często muszę wyjeżdżać w trasy, a kiedyś miałem taką sytuację że mnie nie było, a żonie przepaliła się żarówka. Niestety w coltcie wymiana żarówki to grzebanie w nadkolu i wyjmowanie żarówki od spodu reflektora przy przednim kole. Kobieta niestety nie poradzi sobie z wymianą żarówki w tym modelu, dlatego zastanawiam się nad wymianą na Ledy. Czy możecie polecić jakiś konkretny typ do Colta? Trochę poczytałem i wiem żeby nie kupować ledów 360stopni, tylko takie płaskie z płytką COB. Podobno dają lepszy efekt niż zwykłe halogeny, ale obawiam się że będzie problem z zamontowaniem dużego radiatora, a niektóre modele żarówek mają jakiś dodatkowy zasilacz, czy filtr, który jest dosyć spory i nie wiem gdzie ja go zamontuje.
Jeśli macie jakieś doświadczenie to proszę o podzielenie się ze mną, żebym nie musiał się martwić że dziewczyna będzie bez świateł jeździła 😎

m_przemek 
Forumowicz

Auto: Outlander II LPG, Colt 1,3 LPG
Wysłany: 21-02-2021, 20:16   

Ja w swoim wymieniam parą kupuję osram oryginal H7 zwykłe na rok wystarczają. Ledy nie mają homologacji EU podczas kontroli Policji mogą zabrać dowód lub karzą wymienić na zwykłe na miejscu w najgorszym przypadku nawet laweta, podczas przeglądu diagnosta może nie podbić badania. Taka kombinacja Alpejska z tymi ledami.

wiliam77 
Nowy Forumowicz

Auto: COLT 1,3 2009
Wysłany: 26-02-2021, 15:09   

m_przemek dobrze mówi :) bez homologacji, na dodatek oślepiają kierowców z przeciwka, już testowałem LEDy, pieniądze wywalone w błoto, na dodatek na badaniach nie podbili musiałem zakładać oryginalne żarówki, łudziłem się że droższe LEDy będą lepsze i to samo. W Colcie zasilanie jest ok nie potrzeba LEDów.

Odpowiedz do tematu