|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
falujące obroty i brak hamulca (twardy) |
Autor |
Wiadomość |
kilki.kks
Nowy Forumowicz
Auto: Carsima 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-03-2021, 17:15 falujące obroty i brak hamulca (twardy)
|
|
|
Witam, czy mógłby mi ktoś pomóc roziwązać mój problem z Carisma ? powiedzieć jaki może być powód falujących obrotów i twardego hamulca ? Znalazlem na forum jeden temat ale nie jest w nim niestety opisane co powodowało wyżej opisaną usterke. Problemy z obrotami i twardym hamulcem wytąpiły razem jednocześnie. Z góry dziekuję za pomoc |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21943 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 14-03-2021, 09:52
|
|
|
Najprawdopodobniej uszkodzone serwo hamulcowe. |
|
|
|
 |
ross
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 97
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Posty: 309 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 17-04-2021, 19:44 Re: falujące obroty i brak hamulca (twardy)
|
|
|
kilki.kks napisał/a: | Witam, czy mógłby mi ktoś pomóc roziwązać mój problem z Carisma ? powiedzieć jaki może być powód falujących obrotów i twardego hamulca ? Znalazlem na forum jeden temat ale nie jest w nim niestety opisane co powodowało wyżej opisaną usterke. Problemy z obrotami i twardym hamulcem wytąpiły razem jednocześnie. Z góry dziekuję za pomoc | Już pisałem o tej przypadłości też myślałem o serwie , ale sprawdziłem wąż serwo - kolektor ssący w nim jest zaworek zwrotny i istotną przyczyną twardego hamulca był zatkany króciec wkręcony w kolektor ssący do którego połączony jest wąż serwa i hamulec brzytwa . |
_________________ Ross |
|
|
|
 |
|
|