|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie mogę włącyć wstecznego biegu |
Autor |
Wiadomość |
jaras000
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3 Generacji 3.2 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-03-2021, 22:32 Nie mogę włącyć wstecznego biegu
|
|
|
Cześć,
Na wstępie chciał bym się przywitać jako nowy użytkownik Pajero 3 generacji z silnikiem 3.2 litra i skrzynią manualną. Chciał bym zasięgnąć waszej porady, mianowicie nie mogę wkleszczyć w normalny sposób biegu wstecznego. Aby to zrobić muszę włączyć czwarty bieg, delikatnie popuścić sprzęgło, tak aby motor wraz ze skrzynią się napięły, wówczas mogę dopiero wrzucić wsteczny. Lewarek zmiany biegów wymieniony, ale dalej to samo, czy ktoś ma jakieś pomysły na ten wątek, lub wie gdzie szukać przyczyny?
Pozdro |
|
|
|
 |
Tuff
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2002 2,5td 98kW
|
Wysłany: 16-03-2021, 08:25
|
|
|
Może spuścić olej ze skrzyni biegów i popatrzeć czy razem z nim nie wypłyną opiłki? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 16-03-2021, 09:19 Re: Nie mogę włącyć wstecznego biegu
|
|
|
jaras000 napisał/a: | Cześć,
Na wstępie chciał bym się przywitać jako nowy użytkownik Pajero 3 generacji z silnikiem 3.2 litra i skrzynią manualną. Chciał bym zasięgnąć waszej porady, mianowicie nie mogę wkleszczyć w normalny sposób biegu wstecznego. Aby to zrobić muszę włączyć czwarty bieg, delikatnie popuścić sprzęgło, tak aby motor wraz ze skrzynią się napięły, wówczas mogę dopiero wrzucić wsteczny. Lewarek zmiany biegów wymieniony, ale dalej to samo, czy ktoś ma jakieś pomysły na ten wątek, lub wie gdzie szukać przyczyny?
Pozdro |
Tam w klapce jest taki element który zabezpiecza przed włączenie przypadkowo wstecznego.
Sprawdź to. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
jaras000
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3 Generacji 3.2 DID
|
Wysłany: 16-03-2021, 20:43
|
|
|
Cześć, Dzięki za poradę. Nie rozkręcałem tego jeszcze, ale jak byś mógł mi nakreślić, czy bez wyjmowania skrzyni jestem w stanie się dobrać do tej klapki, żeby ją otworzyć? Czy nawet jak ją otworzę, to czy będę umiał znaleźć tą blokadę i to naprawić? Mógłbyś troszkę opisać mi jak wygląda przebieg tej naprawy? Z góry dzięki, bo jak nie ogarnę tego w weekend sam, to wędruje do majstra od skrzyń. |
|
|
|
 |
|
|