|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Demontaż grilla - na co mam uważać? |
Autor |
Wiadomość |
osiemdwa
Forumowicz
Auto: PIV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2018, 21:49 [3.2 DID] Demontaż grilla - na co mam uważać?
|
|
|
Cześć!
Jak w temacie.
Potrzebuję zdemontować atrapę grila w moim PIV.
Na co uważać? Jakieś prakryczne rady?
Czy demontaż wymaga później nowych klipsów?
Pozdro |
|
|
|
 |
Vini
Forumowicz

Auto: Pajero IV long
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 56 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
osiemdwa
Forumowicz
Auto: PIV
|
Wysłany: 17-05-2018, 23:19
|
|
|
Dzięki wielkie, działam:) |
|
|
|
 |
Ijon.Foden
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
|
Wysłany: 01-04-2021, 20:10
|
|
|
Podłączam się. Jak zdjąć pionowe boczne listwy obok grilla? Na obrazku ich nie ma. Są klejone czy na klipsy?
[ Dodano: 12-04-2021, 19:52 ]
Dla tych co będą szukali....
W P4 z 2015 grill schodzi tak jak na diagramie powyżej w P3. Ponadto są 4 chromowane/srebrne elementy przymocowane do
grilla i okolic.
1. Chromowane, pionowe listwy w górnej części , o które pytałem, schodzą razem z grillem, bo są częścią chromowanej nakładki na grillu (ang. Front Bumper Garnish). Są przymocowane na 6 śrub do grilla. Najpierw trzeba zdjąć grill, potem odkręcić śruby i zdjąć chromowany Garnish. Uwaga, bo jest przymocowany na zatrzaski, które trzeba podważyć płaskim śrubokrętem.
2. Od spodu zderzaka jest srebrna pozioma "belka", z wypustkami. Przymocowana na 2 śruby i plastykowe zatrzaski jak wyżej. Dodatkowo są 4 standardowe spinki, jak w górnym grillu.
3 i 4. Między "belką" i górnym grillem są 2 elementy, w kształcie odwróconej litery L. Wyglądają na przedłużenie grilla, ale stanowią oddzielne części. Je zdejmuje się najtrudniej. Każda jest przymocowana 3 śrubami i na plastykowe zatrzaski. Górna śruba jest dostępna bez większych problemów. Dolna wymaga łamanego śrubokręta, albo końcówki krzyżaka i małego klucza francuskiego ( w moim przypadku dały radę małe szczypce). Uwaga!!! Środkowe śruby są najtrudniejsze, bo ich nie widać. Są na wysokości zgięcia litery L.
Ja niestety ich nie zauważyłem i wyrwałem gwinty w garnish'ach. Udało się na szczęście przykleić je kropelka i zamontować znowu.
Zdjęcie wszystkich chromów zajęła mi ok. godziny. Można to zrobić bez demontażu całego zderzaka 😀 choć instrukcja zakłada ten demontaż.
Pytanie po co to zdejmować? Ja pomalowałem choromu na czarno 😎 |
|
|
|
 |
|
|