Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Błąd 35
Autor Wiadomość
Gryka1 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 did 2004
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2021, 12:14   Błąd 35

Witam. Po ok. 20 km zaczyna migać kontrolka blokady międzymostowej i nie można przełączać napędów na zworce obd wymryguje błąd 35 wymieniłem wlektrozawory przy filtrze powietrza rurki oraz czujnik zapięcia przedniego napędu nic to nie dało. Póki kontrolka nie zaświeci się napędy działają ok. Czy ktoś ma pomysł co padło? Pozdrawiam

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 29-03-2021, 08:26   Re: Błąd 35

Gryka1 napisał/a:
Witam. Po ok. 20 km zaczyna migać kontrolka blokady międzymostowej i nie można przełączać napędów na zworce obd wymryguje błąd 35 wymieniłem wlektrozawory przy filtrze powietrza rurki oraz czujnik zapięcia przedniego napędu nic to nie dało. Póki kontrolka nie zaświeci się napędy działają ok. Czy ktoś ma pomysł co padło? Pozdrawiam

Na jakie wymieniłeś elektrozawoprki? Nowe, zmienniki?
Jak zacznie migać pomarańczowa to nic nie przełączysz bo to jet ryb awaryjny

Gryka1 
Forumowicz

Wysłany: 29-03-2021, 09:15   

Witam. Zbyszku zaworki wymieniłem na nowe ale podróbki z allegro tu jest link https://allegro.pl/oferta/elektrozawor-mostu-mb937731-k5t47776-pajero-l200-7624816312 to żw trub awaryjny to wiem bo walczę z tym od dłużego czasu i nic wypaliłem tylko dużo paliwa na próby . Te zaworki u znajemego działają w P3

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 31-03-2021, 12:33   

Gryka1 napisał/a:
Witam. Zbyszku zaworki wymieniłem na nowe ale podróbki z allegro tu jest link https://allegro.pl/oferta/elektrozawor-mostu-mb937731-k5t47776-pajero-l200-7624816312 to żw trub awaryjny to wiem bo walczę z tym od dłużego czasu i nic wypaliłem tylko dużo paliwa na próby . Te zaworki u znajemego działają w P3

to mozę zadzon do mnie, 602673905

Gryka1 
Forumowicz

Wysłany: 04-04-2021, 20:50   

Witam. Zbyszku napisz kiedy mogę zadzwonić bo jakoś nie mogę się do ciebie dobić albo zadzwoń moj tel. 794101401. Pozdrawian

Kesz 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 08-04-2021, 09:57   

Czy ktoś rozwiązał ten problem? :( (

Gryka1 
Forumowicz

Wysłany: 11-04-2021, 13:03   

Zaworki sprawdziłem są ok. Rurki prawidłowo podłączone wg. Schematu. Zauważyłem że w układzie nie występuje ciśnienie ani podciśnienie w trakcie zmiany napędów też nie. Wiem że napęd zapinany jest elektrycznie przy reduktorze a odpinany podobno ciśnieniowo. Pompa chyba vacum nie wytwarza podciśnienia chodzi o tą rurkę z zaworkiem zwrotnym może tu diabeł siedzi?

[ Dodano: 14-04-2021, 20:26 ]
W końcu rozwiązałem problem. Dzięki za podpowiedzi ale u mnie to była pompa vacum wystarczy zdjąć rurkę i palcem sprawdzić czy zasysa powietrze, jeśli nie to ona nawaliła jeśli tak to np. W moim przypadku został by już tylko siłownik, także jak ktoś ma taki sam problem niech oprócz zaworków i rurek sprawdzi też pompę. Pozdrawiam mitsumaniaków

[ Dodano: 14-04-2021, 20:26 ]
W końcu rozwiązałem problem. Dzięki za podpowiedzi ale u mnie to była pompa vacum wystarczy zdjąć rurkę i palcem sprawdzić czy zasysa powietrze, jeśli nie to ona nawaliła jeśli tak to np. W moim przypadku został by już tylko siłownik, także jak ktoś ma taki sam problem niech oprócz zaworków i rurek sprawdzi też pompę. Pozdrawiam mitsumaniaków

Odpowiedz do tematu