Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Instalacja halogenów i czujnik temperatury zewnętrznej.
Autor Wiadomość
tacim 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-04-2021, 14:02   Instalacja halogenów i czujnik temperatury zewnętrznej.

Witam Was ponownie mam problem. Kupiłem Outlandera 2018 2,0 mini uszkodzony nosek - miał tylko podgięty pas przedni . Wystarczyło go wymienić i zderzak nowy i jest cacy ale :
1) oczywiście są halogeny na zderzaku jest wtyczka (org tez je miał) ale za ciorta nie moge znaleźć gdzie ją wpiąć - mechanik twierdzi, że nie ma instalacji . Przyjechałem do domu zrzuciłem w deszczu zderzak ( bo juz nie takie rzeczy się robiło ) i kurcze nie ma a przynajmniej nie widać . Już myślałem , że od uderzenia kabel wyrwał się gdzieś z wiązki ale nie mogę namierzyć gdzie. Wtyczka zderzaka jest z prawej strony na wprost pasażera
2) gdzieś na pasie przednim jest mocowany czujnik temp zew. - nie mam go - barbarzyńcy zza granicy musieli swoje łapki tam pchać. Sam go sprowadzałem więc byłem przekonany, że wszystko jest ale.... ;)
Może ktoś kiedyś rozbierał swoje auto i ma fotkę po zdjęciu zderzaka to znajdę instalację jak leci.

Termometr już chyba znalazłem na pasie od dołu z lewej strony (od kierowcy) jest zaczep ułamany i to chyba będzie to . Nr części 0775004220 jest w kilku autach więc warto szukać po nr a nie Outlandera ceny od 40 zł w górę do 200 .
Jeszcze tylko te halogeny . Jak ktoś ma diagram też chętnie zerknę.
https://www.youtube.com/watch?v=Fd0DMgCCqZo w 2:30 minucie widać która to wtyczka niestety nie nagrał gdzie wypinał :) :))

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 23-04-2021, 14:45   

Na schemacie rocznika 2017 masz pokazane kostki.
A-28 i A-35 to oczywiście halogeny.
A-112 to Ambient temperature sensor.

tacim 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-04-2021, 15:00   

Dzięki brachu to by się zgadzało A112 już znalazłem zasilanie - czujnik kupiłem od Pajero z wtyczką i przewodami więc w poniedziałek założę.
Co do halogenów tak tak to są te lecz ja szukam ich zasilania - z diagramu wychodzi że zasilanie idzie od strony lewej lampy. Ja nie mam czujników więc u mnie wiązka jest 2 przewodowa.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 23-04-2021, 15:13   

Zasilanie musi iść wiązką do przekaźnika w skrzynce bezpiecznikowej pod maską.

tacim 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-04-2021, 16:50   

Znalazłem zasilanie było podpiete od spodu górnej belki jedynie co to wtyczki za ciorta nie pasują musi być tam jakiś krótki przewód przejściowy. Czytam na forum rus , że mieli taką samą zagwozdkę Nie chcę drutować wiec muszę poszukać org. Ręce mi opadają jak majstry robią auta nie ma spinek nie problem, nie ma śrub nie problem wszystko na trytkach nie problem, ale skasować z 2 koła to wiadomo.
Kto winny ? Inwestor ;) zawsze, bo nie jest jasnowidzem i nie przewidział, że czegoś pod zderzakiem nie ma .

acent 
Forumowicz

Auto: O3 lpg
Wysłany: 27-04-2021, 12:24   

https://allegro.pl/oferta/instalacja-halogenow-mitsubishi-outlander-ii-10620766502
Masz wiązkę razem z mocowaniami. Wtyczka inna, ale można przerobić - rozebrać i połączyć piny.

Odpowiedz do tematu