Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z odtwarzaniem MP3
Autor Wiadomość
jarzyn 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-04-2013, 09:24   Problem z odtwarzaniem MP3

Co o tym myślicie?

Mam radio oryginalne od Lancerka bez zmieniarki płyt, jednak jak próbuje odpalić dysk z nagranymi na świeżo plikami MP3 wyskakuje mi błąd "No MP3 files found".

Miał ktoś podobny problem, jest jakiś sposób żeby te dyski wypalać żeby działały?
Ostatnio zmieniony przez jarzyn 21-04-2013, 10:50, w całości zmieniany 1 raz  

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 21-04-2013, 10:08   

Może nagrane Mp3 mają inne parametry niż przewidział producent radia.

Pawcho 
Forumowicz
Pawcho

Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Wysłany: 21-04-2013, 10:37   

delete

jarzyn 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-04-2013, 11:02   

Poradziłem sobie, google jak zwykle pomocny, kwestia była wypalić odpowiednie CD, nie można wypalać Data CD tylko musi to być Audio CD z obsługą MP3 a nie VMA, czy jakoś tak.

PZDR

Temat do zamknięcia.

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 22-04-2013, 11:34   

jarzyn napisał/a:
kwestia była wypalić odpowiednie CD, nie można wypalać Data CD

Nie jest to prawda. Od lat w ten sposób wypalam dzieciakom audiobooki do słuchania w trasie i jeszcze żadna płyta się nie zbuntowała, Ba można nawet katalogi w drzewie umieszczać i odtwarzacz sobie radzi... z jednym ale nie ma wtedy katalogu 1 - to jest chyba główny katalog.

jarzyn 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-04-2013, 13:23   

jaca71 napisał/a:
jarzyn napisał/a:
kwestia była wypalić odpowiednie CD, nie można wypalać Data CD

Nie jest to prawda. Od lat w ten sposób wypalam dzieciakom audiobooki do słuchania w trasie i jeszcze żadna płyta się nie zbuntowała, Ba można nawet katalogi w drzewie umieszczać i odtwarzacz sobie radzi... z jednym ale nie ma wtedy katalogu 1 - to jest chyba główny katalog.

Możliwe, że pliki które mam były jakiegoś dziwnego formatu, a nero je przekonwertowało na czyste MP3? :) Ciężko stwierdzić, z poziomu explorera wypałiłem 3 krążki, żaden nie działa, potem znalazłem jakiś program do wypalania płyt MP3 tylko i wyłącznie (tutaj sw coś szwankowało), na końcu postanowiłem ściągnąć triala nero, który poradził sobie idealnie.

Faktycznie nie ma katalogu 1 ale nie jest to wielce istotne, z drugiej strony mam dziwne drzewo katalogów bo w dwóch katalogach jest ta sama treść. Folder 2 i 3 ma zawartość katalogu linkin park, folder 4 i 5, metallica, folder 6 i 7 system of the down i tak dalej.

Będę jeszcze badał sprawę ;)

PS. szkoda że DVD nie odtwarza :(

wiewioor 
Forumowicz

Wysłany: 22-04-2013, 18:20   

Panowie ważne żeby płytę zamykać tzn. nie umożliwiać późniejszego zapisu.

jarzyn 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-04-2013, 18:42   

wiewioor napisał/a:
Panowie ważne żeby płytę zamykać tzn. nie umożliwiać późniejszego zapisu.

Zamykałem za każdym razem, wyniku nie zmieniło, nie działało.

Lucas123w 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Wysłany: 22-04-2013, 20:13   

jarzyn mozesz sprawdzić wypalić płytę programem Ashampoo Burning Studio. To jest to samo co Nero z tym że wersja jest darmowa Link
Też miałem czasami problem z odtwarzaniem tylko dlatego że coś wypalałem Nero lub przez samego Windowsa.

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 22-04-2013, 21:37   

Lucas123w napisał/a:
jarzyn mozesz sprawdzić wypalić płytę programem Ashampoo Burning Studio.
robiłem do tego kilka podejść i za każdym razem jakaś kupa wychodziła. Aż znalazłem CDBurnerXP, wbrew nazwie wypala wszystko od CD przez DVD do BD i wbrew nazwie działa na każdym windowsie. A waży tyle co nic...

Gordzi 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Wysłany: 28-04-2013, 00:27   [CY4A 2.0] problem z mp3, moze ktos cos wie na ten temat, po

witam wszystkich fanow tej marki, ostatnio nabylem taka slicznotke jak Mitsubishi ale mam jeden problem a dokladniej chodzi o plyty z nagranymi mp3. na poczatku mp3 pieknie graly ale po kilku przejazdzkach piosenki przestaly grac ( raz plyta sama wyskoczyla z radia) czasem jest tak ze jest napisane 'error' a teraz w ogole nie czyta plyty. wciskam 'cd', wybiera opcje odtwarzania tej plyty ale nic sie nie dzieje, cisza w glosnikach. raz na jakis czas po ponownym odpaleniu 'cd' uda mi sie przesluchac jakies 10-60+ sekund mp3 po czym samo przelacza sie na radio tak jakbym wyjal plyte biorac pod uwage ze ona nadal jest w tym 'napedzie'. co w tym przypadku mam zrobic? bardzo prosze o pomoc

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 28-04-2013, 06:37   

A czy są to nagrywane przez Ciebie płyty czy może oryginalne? Jeśli to są nagrywane, to może dokładne parametry pliku Mp3 nie zgadzają się w pełni z tym, co może odtwarzać radio.

Gordzi 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-04-2013, 11:46   

problem jest w tym ze i nagrywane tak maja i oryginalne, nie wiem co mam z tym zrobic :< moze ktos jeszcze cos ma do zaproponowania? bede wdzieczny

QaDo 
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan
Wysłany: 29-04-2013, 12:28   

@Gordzi który to rok, że ma już problemy z laserem ?

Ja polecam wypalanie FLACów i zapis na dysk, jakość już nie będzie ta sama, ale jak ktoś ma Rockforda to zobaczy różnice jak grało mu na MP3 a jak na flacu zgranym jako audio cd ;) Oczywiście nie wszystko da się tak zdobyć, ale jest to tego warte.

Gordzi 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-04-2013, 16:40   

08r. w takim razie caly naped jest do wymiany? a mam jeszcze jedno pytanko, jezeli laczy sie moj telefon przez bluetooth z Lancerem to moge sluchac muzyki z telefonu na glosnikach?

Odpowiedz do tematu