|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z drgającą kierownicą |
Autor |
Wiadomość |
namviet
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 DI-D 150km 2014r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-05-2021, 19:06 Problem z drgającą kierownicą
|
|
|
Witam,
Chciałbym się poradzić drogich forumowiczów jaka może być przyczyna silnych drgań kierownicy. Problem pojawia się podczas jazdy pozamiejskiej przy obrotach poniżej 2000. "Zjawisko" to występuje zwłaszcza przy jeździe na 5-6 biegu. Do tego silnik jak by się dławił. Po przekroczeniu 2000obr/min drganie i dławienie zanika.
Wymiana filtrów paliwa i oleju nie przyniosła żadnej poprawy. Ostatnio usunąłem również wałki wyrównujące/balansujące, co spowodowało, że silnik pracuje o wiele ciszej, jednak nie wpłynęło to ani na + ani - na te drgania. Opony są praktycznie nowe, zbieżność sprawdzałem i delikatnie korygowałem.
Będę wdzięczny za konstruktywne porady.
Outlander, którego jestem właścicielem nie posiada napędu 4x4 i ma skrzynie manualną. |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 372 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 20-05-2021, 19:49 Re: Problem z drgającą kierownicą
|
|
|
namviet napisał/a: | Witam,
(...)Problem pojawia się podczas jazdy pozamiejskiej przy obrotach poniżej 2000. "Zjawisko" to występuje zwłaszcza przy jeździe na 5-6 biegu. Do tego silnik jak by się dławił. Po przekroczeniu 2000obr/min drganie i dławienie zanika.
Wymiana filtrów paliwa i oleju nie przyniosła żadnej poprawy.
(...) |
Co ma filtr paliwa do kierownicy?
Sprawdź poduszki. Tu zastrzeżenie: przy poduszkach drgania byłyby też na niższych biegach, więc może coś z przeniesieniem napędu.
Jeszcze jedno: nie dubluj postów. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
namviet
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 DI-D 150km 2014r
|
Wysłany: 20-05-2021, 23:08
|
|
|
Dzięki, sprawdzę to co Pan sugeruje.
Jestem nowym forumowiczem dlatego nie byłem pewny na którą grupę wrzucić ten temat. Na "Ogólnym" już skasowałem posta
Pozdrawiam
Przemek |
|
|
|
 |
Rafik83
Forumowicz Moc z wami.

Auto: Mitsubishi Outlander Turbo
Kraj/Country: Norway
Dołączył: 15 Kwi 2020 Posty: 551 Skąd: Jeziorany, Złocieniec, Oslo
|
Wysłany: 25-05-2021, 20:48 Re: Problem z drgającą kierownicą
|
|
|
namviet napisał/a: | Witam,
Chciałbym się poradzić drogich forumowiczów jaka może być przyczyna silnych drgań kierownicy. Problem pojawia się podczas jazdy pozamiejskiej przy obrotach poniżej 2000. "Zjawisko" to występuje zwłaszcza przy jeździe na 5-6 biegu. Do tego silnik jak by się dławił. Po przekroczeniu 2000obr/min drganie i dławienie zanika.
Wymiana filtrów paliwa i oleju nie przyniosła żadnej poprawy. Ostatnio usunąłem również wałki wyrównujące/balansujące, co spowodowało, że silnik pracuje o wiele ciszej, jednak nie wpłynęło to ani na + ani - na te drgania. Opony są praktycznie nowe, zbieżność sprawdzałem i delikatnie korygowałem.
Będę wdzięczny za konstruktywne porady.
Outlander, którego jestem właścicielem nie posiada napędu 4x4 i ma skrzynie manualną. |
2000 obr. 5/6 bieg czyli coś koło 100/120 km/h sprawdź wyważenie kół i to czy gdzieś felgi nie skrzwiles |
_________________ Nie trać głowy jutro dzień zupełnie Nowy. |
|
|
|
 |
|
|