|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma 1.6 Jaka cewka zapłonowa |
Autor |
Wiadomość |
jacekplacek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 2002
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-05-2021, 14:46 Carisma 1.6 Jaka cewka zapłonowa
|
|
|
Witam, Carismę mam już kilka lat i od zawsze był problem z cewkami zapłonowymi co ~2lata się problem pojawiał ponownie, zacząłem mieć wątpliwości do warsztatu który mi naprawiał i zastanawiam się czy samemu tego problemu nie rozwiązać (zwłaszcza że mechanicy zaczęli ręce rozkładać nie wiedząc jakiej firmy zamówić by problem przestał nawracać).
Jakiej firmy cewkę zamówić?
Mitsubishi Carisma 1.6 2002r hatchback polift instalacja STAGa
Podczas ostatniego serwisu gazu były problemy z checkiem i po jazdach próbnych z podpiętym komputerem wyszło im że zapłonu na 4 cylindrze nie podaje zawsze. I że mieszanka jest prawidłowa tylko z zapłonem problem. Świecie i przewody były wymieniane w Grudniu ale to robił wcześniejszy mechanik co do którego mam już wątpliwości. Nie wiem czy to pech, czy może przez pandemie próbują sobie dorobić.
Dodam że jeżdżąc wcześniej na gazie potrafiło szarpnąć czy poszarpywać, co nie występowało jeżdżąc na paliwie. |
|
|
|
 |
|
|