Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z radiem(?)
Autor Wiadomość
frings 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-06-2021, 08:37   Problem z radiem(?)

Cześć,
od jakiegoś czasu mam dziwny problem ze swoim radiem w ASX z 2011.
Radio jak na zdjęciu poniżej.
https://i.imgur.com/RwAfGgx.jpg
Szukałem wielu informacji na ten temat, jednak niczego sensownego nie znalazłem.
Problem polega na tym, że radio dość często wydaje z siebie dźwięk:
'error loading language, previous language will be loaded'.
Dzieje się to zawsze, jednak z różną czestotliwością. Czasami radio nie chce też 'wstać' przez dłuższy czas. Pokazywane są wszyskie informację na temat danej stacji ale ma dzwięku, który po kilku/kilkunastu minutach się odblokowuje.

Próbowałem zmiany języków zarówno w radio jak i w komputerze pokładowym - niestety bez zmian.

Prośba o pomoc,
dzięki!

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 22-06-2021, 21:14   

I chcesz to naprawiać ? Myślę, że taniej Ci wyjdzie zakup drugiego za niewielkie pieniądze na znanych portalach aukcyjnych. Pomyśl, może warto zamienić na jakiegoś chińczyka.

Domingez 
Nowy Forumowicz
Domingez

Wysłany: 24-06-2021, 00:07   

hej kolego, zalecam Ci zamianę radia na oryginalne albo na chińczyka. Zbyt dużo czasu i środków trzeba żeby ogarnąć ten problem. Z mojego doświadczenia widać że Mitsu ma dość słabe wiązki antenowe (porównując do europejskich marek). Ja w moim ASX zmieniałem radio antenę z wzmacniaczem i wszystko od1!biera elegancko. Radio przeprogramowałem (na androidzie) żeby odbierało loga stacji..Pozdrawiam!

pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Wysłany: 25-06-2021, 16:14   

Mam Takie radio oddam za pół darmo, sprawne wszystko działa, dawno temu wymieniłem na inne a to co ty masz lezy i się kurzy

frings 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-06-2021, 13:43   

Dzięki za odpowiedzi!
Wymiana radia to jest rozwiązanie ale czy to na pewno z nim jest problem? Nigdzie nie znalazłem podobnego błędu i informacji o takim dokładnie komunikacie.
Jeżeli problem jest z wczytaniem języka, to jakiego dokładnie? co go wczytuje?

Dziwne jest dla mnie to, że czasami radio działa bez zarzutu, a czasem komunikat jest praktycznie bez przerwy. Myślałem że to może jakaś kwestia konfiguracyjna.

zako7 
Mitsumaniak
00349/KMM

Auto: Eclipse Cross
Wysłany: 06-07-2021, 07:16   

Cześć, jeżeli temat jest jeszcze aktualny, mam sprawny radio-odtwarzacz, jak potrzebujesz, a przejeżdżasz przez Jaworzno zabierz czteropak zrobimy "machniom" :wink:

Odpowiedz do tematu