|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Po wymianie opon wystaje jedno koło... |
Autor |
Wiadomość |
Taki Tam
Nowy Forumowicz
Auto: Ford :D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-07-2021, 20:43 Po wymianie opon wystaje jedno koło...
|
|
|
Hejka, pytanko do Was. Mam dziwna sytuację. Po wymianie opon na 31x10.5x15 z 235/75/16 z nadkola wystaje mi jedno koło. Ale tylko jedno. Lewe tylne. Prawe normalnie miesci się w nadkolu. Dodam że mam kompletnie pusty tył samochodu. Tylko 2 przednie fotele. Czy to normalne? Różnica między prawym tylnym a lewym tylnym w wystawaniu z nadkola to tak z 3 cm...
Wszystkie felgi to standardowe alufelgi Pajero. |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 371 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 24-07-2021, 21:54 Re: Po wymianie opon wystaje jedno koło...
|
|
|
Taki Tam napisał/a: | Hejka, pytanko do Was. Mam dziwna sytuację. Po wymianie opon na 31x10.5x15 z 235/75/16 z nadkola wystaje mi jedno koło. Ale tylko jedno. Lewe tylne. Prawe normalnie miesci się w nadkolu. Dodam że mam kompletnie pusty tył samochodu. Tylko 2 przednie fotele. Czy to normalne? Różnica między prawym tylnym a lewym tylnym w wystawaniu z nadkola to tak z 3 cm...
Wszystkie felgi to standardowe alufelgi Pajero. |
Tak na szybko widzę trzy możliwości:
- masz felgę z innym ET
- przeoczyłeś dystans
- masz przekoszone zawieszenie lub most
Pierwsze dwa przypadki w zasadzie można wykluczyć, bo pisałeś o standardowych felgach i nie pisałeś o dystansach.
W trzecim przypadku autko jechało by nieco bokiem - do zauważenia przez zewnętrznego obserwatora albo po śladach opon.
Nic więcej mi teraz nie przychodzi do głowy.
Sprawdź tuleje metalowo-gumowe przy przednim mocowaniu tylnych wahaczy. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
Taki Tam
Nowy Forumowicz
Auto: Ford :D
|
Wysłany: 24-07-2021, 22:20
|
|
|
Dzięki za odpowiedź, geometria została zrobiona 3 dni temu i wszystko było cacy. Spojrzę na tuleje. |
|
|
|
 |
|
|