|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dodatkowe wskaźniki temp i olej |
Autor |
Wiadomość |
FareonX
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 DiD Long 2002
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-08-2021, 17:12 Dodatkowe wskaźniki temp i olej
|
|
|
Ostatnio miałem trochę problemów ze wskazaniami zegarów więc chciałem zamontować dodatkowe wskaźniki wraz z czujnikami pomiaru temperatury silnika oraz ciśnienia oleju z racji że właśnie jestem w trakcie remontu silnika a maszyna jest użytkowana głównie terenie oraz turystyka offroad, uważam że takie wskaźniki czasem mogły by ocalić głowicę przed pęknięciem. Może ktoś montował coś takiego i mógł by polecić jakiś zestaw do montażu? Najbardziej zależało by mi na dokładnym wskazaniu cyfrowym temperatury oraz innych wskazań. |
|
|
|
 |
Olson
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III 3,2 2006
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Paź 2020 Posty: 30 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 05-08-2021, 22:39
|
|
|
Dużo pozytywnych rzeczy naczytałem się na temat Uniwersalnego Komputera Pokładowego (UKP) firmy Reveltronics. Posiada ogromne możliwości, natomiast minusem jest cena oraz to, że trzeba odpowiednio wyregulować odczyt z czujników analogowych. Producent dostarcza odpowiednie oprogramowanie do regulacji oraz dostosowania wyświetlacza. Przymierzałem się swego czasu, aby u siebie coś takiego zamontować w tym miejscu:
Natomiast zastanowiłbym się również nad wskaźnikami analogowymi umieszczonymi w słupku, fajna sprawa.
 |
_________________ Obczaj gruza z fotki.
 |
|
|
|
 |
Lotnik1414
Forumowicz
Auto: Pajero II long 2.8 superselect
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lis 2018 Posty: 204 Skąd: Strzebiń / Gdańsk
|
Wysłany: 09-08-2021, 15:50
|
|
|
Ja dołożyłem co prawda w pII ale fajna sprawa jak wie się więcej o tym co się dzieje… u mnie pod radio się zmieściły 3 idealnie 52mm z autogauge |
|
|
|
 |
|
|