|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Co to jest za silniczek? |
Autor |
Wiadomość |
marcinp1983
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-10-2021, 14:27 Co to jest za silniczek?
|
|
|
Witam dziś zauważyłem że po zapłonie pod maską obok zbiornika na płyn hamulcowy jest taki silniczek i załącza się cyklicznie od czego jest ten silniczek i czy to tak ma być?
[ Dodano: 22-10-2021, 19:08 ]
Znalazłem że jest to akumulator ciśnienia pompy abs czy on ma tak się uruchamiać co chwile?
[ Dodano: 22-10-2021, 19:19 ]
dodam jeszcze Ze robiłem właśnia zaciski przód i tył
[ Dodano: 25-10-2021, 12:38 ]
Nie mam pojęcia jak wkleić tu zdjęcie z telefonu ale tojest to Akumulator pompy ABS pajero 3 i 4 nr 4630A12OE . Pytanie czy to ma tak się cały czas uruchamiać czy jest coś nie tak niby nic się nie świeci hamulce ok ale nie wiem czy to tak ma być? |
_________________ Marcin |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 09-11-2021, 10:42 Re: Co to jest za silniczek?
|
|
|
marcinp1983 napisał/a: | Witam dziś zauważyłem że po zapłonie pod maską obok zbiornika na płyn hamulcowy jest taki silniczek i załącza się cyklicznie od czego jest ten silniczek i czy to tak ma być?
[ Dodano: 22-10-2021, 19:08 ]
Znalazłem że jest to akumulator ciśnienia pompy abs czy on ma tak się uruchamiać co chwile?
[ Dodano: 22-10-2021, 19:19 ]
dodam jeszcze Ze robiłem właśnia zaciski przód i tył
[ Dodano: 25-10-2021, 12:38 ]
Nie mam pojęcia jak wkleić tu zdjęcie z telefonu ale tojest to Akumulator pompy ABS pajero 3 i 4 nr 4630A12OE . Pytanie czy to ma tak się cały czas uruchamiać czy jest coś nie tak niby nic się nie świeci hamulce ok ale nie wiem czy to tak ma być? |
On się uruchamia raz po przekręceniu kulczyka, i później tylko przy naciśnięciu pedału gazu. Jeśli bez naciskania włącza się cały czas to znaczy, że jest do wymiany. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
marcinp1983
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 4
|
Wysłany: 03-06-2022, 10:52
|
|
|
Draże temat akumulatora ciśnienia ABS z racji tego że nie jest tani w zakupie postanowiłem sprawdzić ciśnienie azoto dzięki znajomości z mechanikiem od Citroenów który regeneruje kule zawieszenia wiem że w moim akumulatorze ABS jest 35 bar azotu czy ktoś może wie jaka powinna być wartość ciśnienia azotu gdzieś czytałem że 100 bar czy to prawda?
[ Dodano: 30-06-2022, 18:55 ]
Udało się dorobić i zamontować zaworek do akumulatora abs po nabiciu 100 bar azotu pompa uruchamia się po odpaleniu auta a potem po naciśnięciu pedału hamulca przy 80 bar uruchamiała się co jakiś czas .Teraz ciekawe jak długo wytrzyma ?ale przynajmniej jestem pewien że winna jest ta gruszka która niestety nie jest tania ok 1400 zł dlatego poczyniłem takie kombinacje . |
_________________ Marcin |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 04-07-2022, 10:00
|
|
|
marcinp1983 napisał/a: | Draże temat akumulatora ciśnienia ABS z racji tego że nie jest tani w zakupie postanowiłem sprawdzić ciśnienie azoto dzięki znajomości z mechanikiem od Citroenów który regeneruje kule zawieszenia wiem że w moim akumulatorze ABS jest 35 bar azotu czy ktoś może wie jaka powinna być wartość ciśnienia azotu gdzieś czytałem że 100 bar czy to prawda?
[ Dodano: 30-06-2022, 18:55 ]
Udało się dorobić i zamontować zaworek do akumulatora abs po nabiciu 100 bar azotu pompa uruchamia się po odpaleniu auta a potem po naciśnięciu pedału hamulca przy 80 bar uruchamiała się co jakiś czas .Teraz ciekawe jak długo wytrzyma ?ale przynajmniej jestem pewien że winna jest ta gruszka która niestety nie jest tania ok 1400 zł dlatego poczyniłem takie kombinacje . |
Nie jest możliwa naprawa akumulatora ciśnienia bo pęknięta jest membrana w środku aku.
Nie chciałbym kupić auta tak serwisowanego. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|