|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
czujniki parkowania |
Autor |
Wiadomość |
Alekss
Nowy Forumowicz
Auto: Colt Z30
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-11-2021, 07:47 czujniki parkowania
|
|
|
Hej,
mysle nad zamontowaniem czujnikow parkowania do Colta. Jezdzi nim glownie corka i by sie jej to przydało, zreszta i ja za bardzo sie juz przyzwyczajam do aut z czujnikami
jakies wskazowki? czy w zderzaku sa od wewnatrz pokazane miejsca na fabryczne czujniki jak np. w Oplu? Jak sciagnac zderzak? |
_________________ pozdrawiam
Aleksander
zarażony Mazdą MX-5 |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 28-11-2021, 19:08
|
|
|
ja montowałem uniwersalny zestaw z Allegro w Oplu Agili 2,
bez podnoszenia nawet,
bez zdejmowania zderzaka,
załączonym wiertłem robisz otwory,
centralka gdzieś blisko żarówki cofania,
kable ciągniesz jak tam chcesz |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Alekss
Nowy Forumowicz
Auto: Colt Z30
|
Wysłany: 28-04-2022, 06:25
|
|
|
odpowiem sam sobie, bo w koncu udalo mi sie zebrac do instalacji zestawu.
By instalacje zrobic porzadnie zderzak nalezy sciagnac. Ale robi sie to bardzo latwo: 2 sruby pod lampami i 9 klipsow: 3 z lewej w nadkolu, 3 z prawej i 3 od dołu. Po demontazu ww. nalezy zdjac zderzak z bocznych slizgow ciagnac na boki a jak juz zejdzie caly zdrzak do tylu.
Na zderzaku nie ma zaznaczonych fabrycznych punktow montazu ale jest siatka z linii pionowych i poziomych wiec mozna latwo wymierzyc. Srodkowe czujniki dalem blisko wneki na tablice, boczne na łuku zderzaka.
Przejscie kabli do srodka auta przez fabryczna przelotke
dlugosc kabli wyznaczyla miejsce upchniecia centralki za plastikiem boczka bagaznika po prawej stronie.
Wyswietlacz w rogu deski rozdzielczej po prawej stronie, skierowany w strone kierowcy. Trzeba zdjac oslone slupka i w rogu kabel bez problemu przeklada sie pod deske. Dalej kabel prowadzony w progu razem z oryginalna wiazka.
Podlaczenie zasilania centralki do lampy cofania. Wyszedlem kablem przez fabryczna przelotke do wtyczki prawej lampy i tam sie dolutowalem do wiazki |
_________________ pozdrawiam
Aleksander
zarażony Mazdą MX-5 |
|
|
|
 |
|
|