Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zapach spalenizny z nawiewu
Autor Wiadomość
Nico851 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-12-2021, 13:40   Zapach spalenizny z nawiewu

Witam wszystkich. Chciałem zapytać czy ktoś z użytkowników mitsubishi outlander 3 generacji spotkał się kiedyś z podobnym problemem. Otóż mamy temperaturę zewnętrzna na minusie, rano jak odpalam samochód czuję z kratek nawiewu zapach spalenizny nie jest to zapach spalin czy paliwa tylko taki dziwny zapach jakby instalacji, po chwili już tego nie czuję. Rok auta 2015 silnik 2.0 benzyna CVT. Jest to już wersja polift.

siu lee 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander III
Wysłany: 27-12-2021, 19:35   

Nie wiem jak jest w benzynie. Ale w 2.2did pękają kolektory wydechowe na spawach. Sam kolektor jest stalowy. U mnie też były podobne objawy, na postoju, np. na czerwonym świetle było czuć zapach spalin.

Nico851 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-12-2021, 15:49   

Ale u mnie jest to odczuwalne jak odpalam samochód rano jak jest zimny. Po chwili zapach ustępuje. Mam też wrażenie że jak załącze klime to właśnie wtedy czuć a jak klima wyłączona to jest ok takie mam dziwne wrażenie.

jaromir 
Forumowicz

Auto: Outlander III 16' 2,0 CVT
Wysłany: 29-12-2021, 20:06   

Nie wiem czy to to samo, ale ja zauważyłem, że zimą po włączeniu ogrzewania czuć specyficzny smród, nie są to spaliny i wyczuwalny jest tylko zimą. Wydaje mi się, że w moim występuje to od nowości.

rajan 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2 DiD
Wysłany: 04-01-2022, 09:44   

Nico851 napisał/a:
Ale u mnie jest to odczuwalne jak odpalam samochód rano jak jest zimny. Po chwili zapach ustępuje. Mam też wrażenie że jak załącze klime to właśnie wtedy czuć a jak klima wyłączona to jest ok takie mam dziwne wrażenie.

U mnie też było czuć tylko przy klimie - pęknięty kolektor.

Nico851 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-01-2022, 19:42   

Słyszałem że ponoć pękają kolektory ale dotyczy to diesla. Ja mam benzynę i nie wiem czy tutaj też tego dotyczy.

Odpowiedz do tematu