Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
CIVIC przejechał się po moim klipsie
Autor Wiadomość
conti64
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 13:55   CIVIC przejechał się po moim klipsie

Dzisiaj rano o godzinie 8:00 będąc w drodze do pracy zostałem poszkodowany przez kierującego pojazdem Marki Honda CIVIC, który nie dostosował prędkości do panujących warunków i spowodował kolizję z moim pojazdem uszkadzając mi cały lewy bok.

Chciałem jeszcze dodać, że stało się to na uliczce osiedlowej 200m przed biurem w którym mamy siedzibę.
Na drugim zdjęciu po prawej stronie widać fragment sprawcy.
Ostatnio zmieniony przez conti64 09-01-2008, 20:38, w całości zmieniany 2 razy  

LSA69
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 14:05   

ooo oto jacy są kierowcy marki Honda,jeszcze kolega z tego samego miasta,mam nadzieje ze ta Honda nie była biała....współczuje i pozdrawiam :D

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 14:06   

Ajjjjj....... poklep misia ode mnie,wszystko bedzie dobrze :P Koleszka trafil to niech placi i niech wie ze misia sie tylko na oryginałach składa :wink:
A tak swoją droga to myjką misia nie rozpieszczasz. Współczuję

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 14:23   

mitutoyo, dwa dni temu był myty i miał dzisiaj wieczorem zaplanowaną kąpiel :(

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 14:37   

Zwracam honor w takim razie. Ale z tym myciem to troche przefikane jest,wczoraj postanowilem rowniez dopiescic samochodzik,skoczylem na myjke,pod blok wracalem nie przekraczając 20km/h (na szczescie niedaleko) pod blokiem wytarlem dokladnie,nalozylem wosk,poczekalem,wypolerowalem- piękny był. Mówie sobie skocze po drugą połówke do pracy,czaje sie spod bloku coby wyjechac,leci autobus-normalka ale jak zobaczylem ogromna kałuże przede mna i ten rozpedzony autobus lecący wprost w nią, juz nie zdazylem wrzucic wstecznego.......cala robota psu na bude..... :-X

Jessica__
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 14:47   

Conti :( szkoda Misiaka, ale idiotów na drogach niestety nie brakuje
Mam nadzieje, że mimo wszystko zobaczymy sie w Morsku :)
Gdybys miał kłopot z dojazdem - daj znać na PW - pomieścimy się w moim Miśku :)

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 15:12   

Jessica__, super! Ale chyba tam lepiej Pajero sie wybrać ;) W każdym bądź razie dzięki za troskę. Jesteście niesamowici :)

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 15:14   

ostro poszedł-tylnie koło fajnie nie wyglada :shock:

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-01-2008, 19:35   

gumas_72 napisał/a:
ostro poszedł-tylnie koło fajnie nie wygląda

Widziałem z bliska , mocowanie belki wyrwane , z przodu wahacz też prawdopodobnie poszedł :evil:
Ale jest szansa że kliperek wyjdzie z tego , jutro Conti dorzuci więcej informacji po oględzinach rzeczoznawcy.

Pozdrav

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-01-2008, 19:37   

A ja nie widzę zdjęć.conti64 współczuję mimo wszystko.

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 20:28   

BUBU zobacz, kolega LSA69 się ujawnił. Nic tylko go zaprosić na najbliższy spot plenerowy do Morska lub chociaż na najbliższy spot czwartkowy tj 7 lutego 2008 roku
Info dla LSA69 i nie tylko http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=19967

Misiek1986
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 23:02   

Aj, nieladnie to wyglada... Ale miejmy nadzieje ze odszkodowanie pokryje koszty naprawy:)
I tak jak napisal kolega mitutoyo,klipsa sie sklada na orginalach... niech sie liczy z tym "kierowca" hondy. Wspolczuje i lacze sie z Toba w bolu...

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 23:06   

Misiek1986, kondolencje przyjęte :wink:

japas
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2008, 08:14   

Najważniejsze,że Contiemu się nic nie stało.Szkoda kliperka ale to tylko kawałek blachy a zdrowie jest tylko jedno i nie da się go tak łatwo reaktywować. Conti czy to na tym boku miałeś małą ryskę?
A nieszczęsny kierowca Hondy nie musi się martwić kosztami naprawy Klipsa jeśli miał ubezpieczenie.To niestety Conti będzie musiał walczyć z jego firmą ubezpieczeniową - znam z autopsji jak mi poldolot zaparkował w bagażniku.Pierwsza wycena 2200 zł a jedna nowa lampa tylna kosztowała 2100 :shock: Druga wycena to już 6800 - oczywiście wszystko na oryginałach.

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2008, 09:06   

BUBU napisał/a:
gumas_72 napisał/a:
ostro poszedł-tylnie koło fajnie nie wygląda

Widziałem z bliska , mocowanie belki wyrwane , z przodu wahacz też prawdopodobnie poszedł :evil:

i tu chyba jest pies pogrzebany :twisted:
ps;ale jak on musiał iść po boku że koło tak zawadził i prędkość chyba była znaczna :!:

Odpowiedz do tematu