|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
centralny zamek działa kiedy chce |
Autor |
Wiadomość |
scissor
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander I 2.0T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-02-2022, 21:47 centralny zamek działa kiedy chce
|
|
|
Cześć i chwała dbającym o Miśki!
Panowie, pytanie za miliard dolarów. Centralny zamek działa kiedy chce. Nie znalazłem jeszcze zależności i może ktoś przechodził podobne akcje i rozwiązał problem. Otóż czasem otworzę/zamknę samochód z pilota w kluczyku a czasem po prostu nie reaguje. Myślałem, że bateria w pilotach padła, ale wymiana nie pomogła. Dzisiaj zrobiłem test i wsiadłem do samochodu i próbowałem zamknąć samochód siedząc w środku. Przyciskając unlock/lock na pilocie przez chwilę nie było żadnej reakcji i nagle centralny zaczął działać. No i teraz najciekawsze: przestałem wciskać na 10-15 sekund i chciałem znów sprawdzić czy zadziała i d*** blada. Nic. Nie reaguje. Po pewnej chwili znów zaczyna reagować. Mam dwa kluczyki i oba identycznie się zachowują.
Przeprowadziłem podobną procedurę stojąc poza samochodem, ale nie udało mi się otworzyć ani zamknąć samochodu. Czy jest jakaś antena gdzieś, której może brakować/jest wypięta/urwana/whatever?
Ważny szczegół: samochód mam od niecałego miesiąca. Wrócił do mnie po czterech latach bycia u innego właściciela i doprowadzam go do jakiegokolwiek stanu bo teraz nie wygląda jak z 2006 roku, tylko z 1943 po wojnie, po przejechaniu ruin Warszawy... Help. |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5359 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 23-02-2022, 23:07
|
|
|
Outlander turbo ma moduł centralnego zamka przed kolanami kierowcy w okolicach bezpieczników. To taka niebieska puszka. Pierwsze co to trzeba tam zajrzeć i zobaczyć czy wszystko łączy jak trzeba. Druga sprawa to bezpiecznik nr 15 o wartości 15A w skrzynce pod maską. To chyba 3ci od góry obok słynnych przekaźników B17X. On odpowiada za centralny zamek. Kontakt spray mile widziany. Sprawdź i daj znać, jeżeli będzie trzeba to będziemy szukać dalej |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
scissor
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-02-2022, 15:50
|
|
|
Dzięki za trop. Dostałem się do centrali. Posprawdzałem wszystko. Bezpieczniki tez. Efekt jest taki, że gdy jestem w odległości do 50cm od lewego przedniego nadkola, samochod otworze i zamknę z centralnego. Z dalszej odległości nie ma mowy, nie mówiąc już o innej stronie samochodu.
Cały czas się zastanawiam, czy jakiejś anteny nie brakuje albo podłączenia do czegoś. Ewidentnie zasięg jest kiepski. |
|
|
|
 |
alwxis12
Forumowicz
|
Wysłany: 03-05-2022, 21:21
|
|
|
Jeśli można się podłączyć bo podobny problem mam, centralny działa z każdej odległości ale jak się robi ciepło +10st to centralny od drzwi kierowcy nie zamyka ani nie otwiera z pilota. Widać że siłownik próbuje ruszyć ale nie daje rady i nie mam pojęcia co na to zaradzić bo rozebrałem boczek, nasmarowałem i dalej to samo. |
|
|
|
 |
scissor
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-05-2022, 13:30
|
|
|
Ja też zauważyłem, że to ma coś wspólnego z temperaturą. Teraz jest ciepło i niemal zawsze otworzę go z pilota. W wolnym czasie spróbuję poprawić luty na płytce modułu. |
|
|
|
 |
|
|