Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wentylator chłodnicy 1.6
Autor Wiadomość
paczu 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 2002
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-02-2022, 13:35   Wentylator chłodnicy 1.6

Witam wszystkich, przed wczoraj zakupiłem Space Stara z 2002 roku, silnik 1.6.
Dzisiaj podczas krótkiej przejażdzki po mieście włączył się wentylator, temperatura na wskaźniku jest mniej więcej w połowie. Czy jest to normalne ? To mój pierwszy japończyk.

Pozdrawiam,
Mateusz

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-02-2022, 11:28   

To nie jest normalne. Tym bardziej po krótkiej jeździe. Na zimnym silniku sprawdź poziom płynu w chłodnicy, w razie ubytku dolej, dolej również do zbiorniczka wyrównawczego do poziomu MAX. Mam takiego Space Stara z tym silnikiem od 8 lat, wentylator chłodnicy włącza się tylko w upale po długiej jeździe po zatrzymaniu się i silnik musi jeszcze trochę popracować na postoju.

Odpowiedz do tematu