|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] "Regeneracja" siłownika klapy bagażnika |
Autor |
Wiadomość |
kkkamil
Forumowicz
Auto: Pajero IV 3 drzwiowe
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-03-2022, 23:15 [3.2 DID] "Regeneracja" siłownika klapy bagażnika
|
|
|
Wyrobił mi się plastikowy element trzymający "kulkę".
Da się jakoś kupić sam ten plasticzek trzymający kulkę? Na końcu ramienia siłownika jest owalny otwór w którym jest plastik mający za zadanie nie spadniecie z kulki. Na jednym końcu siłownika nie mam już tego plasticzka, a na drugim też szału nie ma. Da się gdzieś kupić sam ten element? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 16-03-2022, 08:40
|
|
|
Wymienia się cały mechanizm. jak raz kulka wypadła będzie wypadać częściej. Mechanizm podrostu wyrobił się.
znajdziesz mechanizm na www.e-pajero.pl |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
kkkamil
Forumowicz
|
Wysłany: 19-03-2022, 07:29
|
|
|
"ekologia". Wyrabia się tylko plastikowy element który powinien kosztować max kilka zł. Identyczna (prawie) miałem sytuację z przednimi wycieraczkami, tam też coś z kulki spadało. Udało się zregenerować domowym sposobem jakimś zestawem naprawczym od VW i mija rok a to nadal działa (puk puk w niemalowane).
Nie to żebym lubił "rzeźbienie" ale nie lubię wyrzucać rzeczy w 99 procentach sprawnych bo jakiś plasticzek za 5zl się wytarł.
Ale dzięki za info. |
|
|
|
 |
Flaw
Nowy Forumowicz

Auto: P4 3.2
|
Wysłany: 21-03-2022, 13:54
|
|
|
Dawno temu znalazłem na rosyjskojęzycznym forum plik z wzorem do samodzielnego wydrukowania blokady na drukarce 3D.
Był to ogólnodostępny projekt.
Tłumaczenie według Google translatora:
Jeśli chodzi o druk: próbowaliśmy drukować z PET-G, nylonu z włóknem węglowym, ABS i FlexHard. Naszym zdaniem optymalny wynik uzyskano z FlexHard od PrintProduct (poliuretan u zwykłych ludzi), wszystkie inne tworzywa okazały się zbyt kruche, generalnie nie trać czasu i pieniędzy na drukowanie z PLA i inne rzeczy. Aby węzeł zadziałał, plastik musi być umiarkowanie elastyczny. Zostały wydrukowane warstwą o wysokości 0,1 mm, średnicy dyszy 0,4 mm. Do ściągnięcia zamieszczam dwa modele STL- do drukarek i m3d- na wypadek, gdyby ktoś zdecydował się na edycję modelu (jak dla mnie muszę włożyć zbyt dużo wysiłku w kliknięcie, można strzelać z kątem nachylenia). Model wykonany w Compass3D v17.1. Życzę wszystkiego najlepszego w remoncie.
Niestety nie mogę załączyć obrazka ani pliku. Jeśli admin jest zainteresowany to chętnie się tym podzielę. |
|
|
|
 |
kkkamil
Forumowicz
|
Wysłany: 24-03-2022, 12:44
|
|