Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wibracje Automat galant ea 2.0
Autor Wiadomość
BlackBird 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitshubshi Galant EA
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2022, 02:51   Wibracje Automat galant ea 2.0

Witam mega dziekuje za rade zmienić mechanika :axe: bo wsumie podjechałem do mikołowa i gość mi ogarnoł obroty tps itp.

Takie mam pytanie do posiadaczy galanta z tipem, po wrzuceniu na D mam wibracje przy postoju czy jak pełza, przenosi sie na karoserie, dodam ze automat jest po remoncie, i opinia M4k jest taka że sprzegło hydrokinetyczne jest źle wyważone ???

PS przeczytałem w któryms temacie że ten typ tak ma ....

Tomasz87 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC
Wysłany: 28-04-2022, 13:59   

cześć BlackBird, ktoś ogarnął Ci w końcu te obroty? I co czyszczenie przepustnicy i regulacja TPS'a była jednak...?
Troche off-topic, ale nie mogłem się powstrzymać... :)

BlackBird 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-04-2022, 13:51   

No tak tylko że zaś coś sie pojawia, i nie znam sie zbytnio, a te wibracje są duże na D :/ i jak skrzyniarz mnie oleje to m4k wysle do regeneracji skrzynie i zas pare tys i w plecy....

[ Dodano: 03-05-2022, 02:02 ]
na 99 % jestem pewny że hydrokinetyk został źle zregenerowany, bo gdy przełączam na D wpada w wibracje karoseria kierownica, a gdy przełacze na N albo P jest idealnie :/ smutne jak źle regenerują.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 03-05-2022, 10:05   

Te wibracje są duże czy jakieś takie do zaakceptowania? Bo lekkie wibracje na D lub R są czymś normalnym w tym automacie.

BlackBird 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-05-2022, 11:52   

Wiem mniej wiecej oco ci chodzi ale wibruje mi karoseria czasem albo fotel i czuć to na p bardzo delikatnie wibruje kierownica, niemniej moze byc problem bo jesli spartolili hydrokinetyka moze byc nie do naprawy .... i teraz chyba rusze machine prawna i będe działać bo w tym kraju nie da sie inaczej i ciezko znaleźć czesci do galanta :/

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 08-05-2022, 21:29   

BlackBird napisał/a:
gdy przełączam na D wpada w wibracje karoseria kierownica, a gdy przełacze na N albo P jest idealnie :/ smutne jak źle regenerują.
Na N i P nic nie będziesz odczuwal bo naped się nie spina i nie ma zadnego obciazenia dla silnika, ponadto wibracje elementow ruchomych (te mocno odczuwalne) ujawniaja sie głownie w okreslonym przedziale predkosci obrotowych
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

BlackBird 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-05-2022, 16:22   

no to umnie przy wrzuceniu D i przy toczeniu sie, tylna poduszka byla wymieniana teraz wymienie prawą i lewą ale i tak zawitam u mechanika adamus ... tu w Bytomiu nie ma mechaników heh

[ Dodano: 15-06-2022, 18:52 ]
wymienie przepływomierz na bremi zobacze co będzie jak to sie nie rozwiąże to nwm kupic drugie takie samo auto i przekladac ?

[ Dodano: 20-06-2022, 16:30 ]
Temat do zamkniecia przełożyłem wszystkie podzespoły silnik i skrzynie automatyczną z innego galanta łącznie z pompą wspomagania przestało wibrowac nwm co bylo winowającą niemniej juz nigdy nie zgodze sie na regeneracje itp pozdrawiam

Odpowiedz do tematu