Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomocy mimo wymienionego wyswietlacza zegara nadal.....
Autor Wiadomość
martin778 
Forumowicz

Auto: Grandis 2,4
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 19-09-2016, 17:30   Pomocy mimo wymienionego wyswietlacza zegara nadal.....

Panowie pomocy wymienilem wyswietlacz na inny drugi i nadal mam problem mianowicie wyswietlacz nadal raz sie wlacza raz wylacza juz niewiem co mam zrobic ale jest to strasznie flustrujace poradzcie co moge jeszcze sprawdzic aby wyswietlacz dzialal mi poprwanie.

SLAW205 
Forumowicz

Auto: Sigma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-09-2016, 19:19   wyswietlacz

a w jakim aucie i czy naprawiany był?

martin778 
Forumowicz

Wysłany: 19-09-2016, 19:26   

Colt 1,3 benzynka rocznik 2005 wyswietlacz nie byl naprawiany zamowilem drugi uzywany i on po podlaczeniu tez wariuje raz sie wlacza i wylacza juz zamowilem nastepny ten oddam dostane kolejny a stary pierwszy ktory mialem potraktowalem suszarka bo troche poszperalem w necie i znalazlem iz pomaga potraktowanie plytki goracym powietrzem zobaczymy czy zda to u mnie egzamin.

Pawlik84 
Mitsumaniak

Auto: Colt VII 1.3 '09
Wysłany: 19-09-2016, 19:54   

Jeżeli stary i nowy wyświetlacz się wyłącza to nie jest wina wyświetlacza tylko kostki a dokładniej instalacji. Oblukaj kostkę czy nie ma jakiś luźnych pinów. Zapewne traci napięcie może jakiś + się rozłącza i traci napięcie. Można by walczyć miernikiem i sprawdzać który pin traci napięcie - wtedy po trafieniu w przewód uszkodzony trzeba go podmienić a za tym idzie sporo zapewne rozbiórki.

martin778 
Forumowicz

Wysłany: 19-09-2016, 20:12   

Pawlik84 napisał/a:
Jeżeli stary i nowy wyświetlacz się wyłącza to nie jest wina wyświetlacza tylko kostki a dokładniej instalacji. Oblukaj kostkę czy nie ma jakiś luźnych pinów. Zapewne traci napięcie może jakiś + się rozłącza i traci napięcie. Można by walczyć miernikiem i sprawdzać który pin traci napięcie - wtedy po trafieniu w przewód uszkodzony trzeba go podmienić a za tym idzie sporo zapewne rozbiórki.

Obys kolego nie mial racji niby dotykalem ruszalem kostka i nic sie nie dzialo zobaczymy czy nagrzanie plytki cos pomoze.

Pawlik84 
Mitsumaniak

Auto: Colt VII 1.3 '09
Wysłany: 19-09-2016, 20:17   

Ile przewodów idzie do kostki? Zapewne zwykle jeden odpowiada za zasilanie które gubisz, może być to kolor czerwony albo czarny. Podpiąć miernik sprawdzić czy jest napięcie, czy nie jest przerwany poruszać - jest kilka metod. Jak poleciało napięcie to można pobrać z innego miejsca - tragedii by nie było. Mam nadzieję że się mylę ;) ale płytka jakby była walnięta to raczej by padał na amen - takie mam myśli.

martin778 
Forumowicz

Wysłany: 19-09-2016, 20:21   

Sprawdze jak padnie kolejny raz wezme miernik przewodow jes 6 lub 8 po dzisiejszym dniu mam tak wprawe ze do wyswietalacza dostaje sie w 2 minuty :wink:

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 21-09-2016, 05:34   

Witam
podgrzej piny od strony plytki lutownica gniazdo wyswietlacz mozliwe ze sa zimne lub spekane luty

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

martin77 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis
Wysłany: 21-09-2016, 08:11   

tokyo napisał/a:
Witam
podgrzej piny od strony plytki lutownica gniazdo wyswietlacz mozliwe ze sa zimne lub spekane luty

Az strach zapeszac ale wczoraj przez caly dzien wszystko bylo dobrze wyswietlacz ani na moment nie zgasl.
Wychodzi na to ze wyswietlacz ktory kupilem chorowal na ta sama przypadlosc jak narazie suszarka do wlosow pomogla.

mitsuga 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2,0 2001 r.
Wysłany: 17-09-2019, 15:39   

U mnie tez zaczyna wariować wyświetlacz.
Ktoś podpowie gdzie i jak dostać się do tej kostki/złaczki ?

DARCIO 
Nowy Forumowicz

Auto: SPACE STAR
Wysłany: 09-05-2022, 15:41   

czy ktos sie orientuje czy mozna wgrac polska wersje multimediow do space stara 2020 1,2 po lifcie pozdrawiam najlepiej w okolicach łodzi

Odpowiedz do tematu