|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
alternator :( |
Autor |
Wiadomość |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 23-04-2007, 22:40 alternator :(
|
|
|
Witam! Mam znowu problem z alternatorem, co to kurcze może być? Wygląda na to że znowu nie ładuje, najpewniej jest ten sam problem co kiedyś - ostatnim razem jak mi siadł alternator okazało się że jeden z mostków w regulatorze napięcią był walnięty i alternator bardzo ale to bardzo słabo ładował a na dodatek podczas spoczynku rozładowywał akumulator. Dzisiaj właśnie stało się to samo, dobrze że już pod domem (i nie stanąłem na środku drogi) ale nie mam nawet prostownika więc będe musiał u kogoś żebrać . Najgorsze jest to dlaczego sie takie coś dzieje. Mam co prawda drugi alternator na wymianę ale znowu będzie grzebanie . Tylko dlaczego to się dzieje? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-04-2007, 22:50
|
|
|
Prawdopodobnie jedno z dwoch
1. Pada aku i alternator nie daje rady go naladowac wiec chodzi na maksymalnym obciazeniu i pali mostek
2. Kable slabo prad przewodza (zasniedziale styki) i skutek jak wyzej.
Najpierw sprawdz aku.
Zreszta bylo o tym ze 4 razy jak nie lepiej |
Just think...
. |
|
|
|
 |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 24-04-2007, 08:41
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Prawdopodobnie jedno z dwoch
1. Pada aku i alternator nie daje rady go naladowac wiec chodzi na maksymalnym obciazeniu i pali mostek
2. Kable slabo prad przewodza (zasniedziale styki) i skutek jak wyzej.
Najpierw sprawdz aku.
Zreszta bylo o tym ze 4 razy jak nie lepiej |
1) akumulator był wymieniany, co prawda samochód długo stał więc mógł być rozładowany
2) kable od akumulatora są w dość dobrym stanie więc raczej to wkluczam ale na wszelki wypadek jeszcze sprawdze
Nie chciałbym zeby to samo stało się z kolejnym alternatorem. |
|
|
|
 |
|
|