|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Carisma 1.6,polift] Zestaw do reflektorów a klosze przednie |
Autor |
Wiadomość |
Biskupator
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 2003
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-08-2022, 14:29 [Carisma 1.6,polift] Zestaw do reflektorów a klosze przednie
|
|
|
Szukałem i znalazłem jakieś tematy nt. reflektorów, ale nic podobnego do mojego pytania.
Stałem się ostatnio szczęśliwym posiadaczem Carismy 1.6 Elegance, 2003. Auto w bardzo dobrym stanie, poza kilkoma pierdołami do zrobienia. Między innymi reflektory, trochę zmatowione, chciałbym je wypolerować. Znalazłem na e-lakiernik taki zestaw do regeneracji reflektorów.
Z tego co wyczytałem w internecie przy liftingu zamieniono klosze lamp przednich na robione w całości(?) z ciemniejszego tworzywa.
Czy ktoś korzystał z podobnych rzeczy i polerował poliftowe lampy? Obawiam się trochę, czy nie będzie jakichś niepożądanych reakcji jak rozjaśnienie plastiku czy odbarwienia.
[ Dodano: 16-08-2022, 09:17 ]
Postanowiłem zaryzykować i kupiłem. Użyłem. Polecam. Żadnych niepożądanych skutków, efekt końcowy wyszedł zacnie.
Zdjęcia
Polecam wkrętarkę akumulatorową. Mają dostatecznie niskie obroty, zwykle dwa tryby prędkości oraz można w takich sterować trochę prędkością obrotów, poprzez siłę nacisku na cyngiel.
Dla osób bez doświadczenia w podobnych pracach polecam nałożyć więcej warstw taśmy ochronnej i zaczynać ostrożnie, aby wyczuć jak pracować głowicą. U mnie przy prawej lampie, na zderzaku, jest kilka rys, ewidentnie od nieumiejętnej polerki poprzednika i przypadkowemu przejechaniu po zderzaku.
Zobaczymy teraz jak długo utrzymają się takie przejrzyste.
Sam zestaw w porządku, głowice na rzepy ścierne i polerski są na tyle dobrej jakości, że można je zachować i wykorzystać ponownie w przyszłości. Ilości past w opakowaniu spokojnie wystarczą na oba reflektory.
Nie jestem sponsorowany przez e-lakiernika, ale drugi zestaw do polerki chętnie bym przytulił, pm me. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.6 103KM PB 2003
- inspirujący cytat - |
|
|
|
 |
|
|