|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Carisma 1.8GDI] Klikanie z okolic jednostki klimatyzacyjnej |
Autor |
Wiadomość |
stormag
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDi 2000r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-08-2022, 00:01 [Carisma 1.8GDI] Klikanie z okolic jednostki klimatyzacyjnej
|
|
|
Od kilku tygodni podczas odpalania, a czasem także w trakcie jazdy, przez kilka-kilkanaście sekund z okolic jednostki klimatyzacyjnej dochodzi klikanie (jakby ktoś co około pół sekundy uderzał plastikową łopatką/linijką o inny plastikowy element). Lekkie wibracje od uderzeń przenoszą się na środkowy słupek.
Dzisiaj zaglądałem głębiej i mam wrażenie, że dźwięk dochodzi z cylindrycznego elementu, na lewo od agregatu klimy (patrząc przez schowek pasażera) – widoczny centralnie na zdjęciu, z lekko odklejającą się naklejką.
Dodam, że klima wydaje się działać poprawnie, tj. chłodzi.
Czy macie może pojęcie, co może być przyczyną? |
|
|
|
 |
TenGong
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 103Km 03r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-08-2022, 08:18
|
|
|
Ostatnio mam dokładnie to samo w mojej Cari 1.6 dźwięk jak by przekaźnik co chwila się odpalał. |
|
|
|
 |
|
|