Google Maps w ASX |
Autor |
Wiadomość |
kazik@1
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-05-2019, 13:23 Google Maps w ASX
|
|
|
Witam,
Przepraszam jeżeli już było, ale nie mogłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.
1)Czy w samochodzie Mitsubishi ASX z 2015r. model BLUE SKY EDITION da się na fabrycznym wyświetlaczu radia wyświetlić obraz z telefonu. Głównie chodzi mi o mapy google.
2)Czy muzykę z telegonu da się puścić w radiu samochodowym po bluetooth ?
Czy jeżeli nie ma takiej możliwości fabrycznej coś sie da z tym zrobić ?
Pozdrawiam
Kazik |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 22-05-2019, 14:57
|
|
|
A jakie masz radio? |
|
|
|
 |
kazik@1
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 22-05-2019, 15:22
|
|
|
Samochód chce zaupić. Radio fabryczne nie wiem jaki to model dokładnie. Myślałem że jest standardowy jeden rodzaj. |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
|
Wysłany: 22-05-2019, 16:29
|
|
|
W ASX było kilka rodzajów radia. Mapy google w radiu na pewno działają ze stacją MGN przy pomocy Android Car Audio. Więc musisz sprawdzić, czy radio jakie jest w tym aucie też wspiera Android Car Audio. Jak tak, to mapy działają, jak nie to raczej nic z tego. |
|
|
|
 |
mirekg9
Forumowicz

Auto: ASX 1,8 DID 150KM 2013r
|
Wysłany: 19-06-2019, 09:20
|
|
|
Laknat napisał/a: | W ASX było kilka rodzajów radia. Mapy google w radiu na pewno działają ze stacją MGN przy pomocy Android Car Audio. Więc musisz sprawdzić, czy radio jakie jest w tym aucie też wspiera Android Car Audio. Jak tak, to mapy działają, jak nie to raczej nic z tego. |
Witam.
A jak to sprawdzić czy ma stację MGN?
Posiadam ASX 1,8 DI-D z 2013 r.
Mam radio z dużym wyświetlaczem i jest tylko jedno"pokrętło" po środku na prawej krawędzi radia. Nawiązywanie połączeń telefonu z radiem przez Bluetooth jest. Rozmowy tel są, muzyka z tel przez radio jest. |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
|
|
|
|
 |
mirekg9
Forumowicz

Auto: ASX 1,8 DID 150KM 2013r
|
Wysłany: 19-06-2019, 17:00
|
|
|
Moje radio to foto 2 i 3. Kamerę mam tak jak na fotce.
Czyli nic więcej nie zrobię? |
|
|
|
 |
marcindym
Nowy Forumowicz dymek
Auto: Carisma, Colt, ASX
|
Wysłany: 01-02-2020, 11:12
|
|
|
Tu pomoże wymiana radia na dedykowane z systemem Android. Wymieniłem i działa nawigacja. Programy dowolne np: darmowy Google Maps. |
|
|
|
 |
wyrwah
Nowy Forumowicz wyrwah
Auto: MITSUBISCHI ASX 2015
|
Wysłany: 05-02-2020, 14:46
|
|
|
czy macie taki problem , że po sparowaniu telefonu zanika głos po ok 15 minutach nie wiem czy to jest problem radia , czy też telefonu
[ Dodano: 05-02-2020, 14:48 ]
czy ktoś ma taki problem , że po saprowaniu telefonu z radiem zanika głos , ale telefon jest cięgle sparowany |
|
|
|
 |
Mcysiokysio
Nowy Forumowicz
Auto: aircross C4 2014
|
Wysłany: 27-09-2022, 15:54
|
|
|
witam
a czy z radio/nawigacją jak w tym ogłoszeniu da się używać google maps lub słuchać muzyki z youtube ?
https://www.otomoto.pl/of...a-ID6ET6um.html
wiem że to c4Aircros ale to chyba to samo co ASX. |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
|
Wysłany: 27-09-2022, 16:17
|
|
|
każde radio które wspiera Android Auto. A czy to konkretnie ma tę funkcję to trudno powiedzieć, bo na zdjęciach nie widać |
|
|
|
 |
Mcysiokysio
Nowy Forumowicz
Auto: aircross C4 2014
|
Wysłany: 28-09-2022, 14:25
|
|
|
no właśnie to chciałbym wiedzieć czy to radio wspiera Android Audio?
Generalnie to chcę kupić ASX / C4 aircross lub Peugota 4008 z silnikiem 1,6 d z rocznika 2013-2018
i z tego co widzę w ogłoszeniach to mamy cztery rodzaje fabrycznych radio z ekranem dotykowym.
-pierwsze to takie z jednym pokrętłem bez żadnych przycisków i to jest samo radio bez nawigacji i tu wg postów wyżej nie wspierane jest android Audio
- drugi typ to z jednym pokrętłem w prawym dolnym rogu i przyciskami ( takie jak w załaczonym ogłoszeniu)
- trzeci i czwarty typ to z dwoma pokrętłami (prawy i lewy górny róg)i przyciskami
I chciałbym się dowiedzieć czy drugi i trzeci typ obsługują Android Audio. Są to radia fabryczne więc mysilałem że na forum ktoś bedzie wiedział.   |
|
|
|
 |
jan1994
Mitsumaniak 02505/KMM
Auto: ASX 1,6 Intense
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 339 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 28-09-2022, 18:05
|
|
|
Żeby wspierać Android Audio radio musi mieć zainstalowany android. Z tych zdjęć prawdopodobnie żadne nie ma zainstalowanego androida (być może te dwa z dwoma pokrętłami u góry). Te z jednym pokrętłem (konkretnie z joystykiem) na pewno nie ma - jest to MMCS. Jeśli potrzebujesz androida to najtaniej wyjdzie wymiana na chińczyka. |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2022, 21:16
|
|
|
jan1994 napisał/a: | Żeby wspierać Android Audio radio musi mieć zainstalowany android. Z tych zdjęć prawdopodobnie żadne nie ma zainstalowanego androida (być może te dwa z dwoma pokrętłami u góry). Te z jednym pokrętłem (konkretnie z joystykiem) na pewno nie ma - jest to MMCS. Jeśli potrzebujesz androida to najtaniej wyjdzie wymiana na chińczyka. |
Bzdury opowiadasz. Stacja MGN ta z dwoma pokrętłami na górze i na dole po prawej z miejscem na kartę nie jest na Android i jak najbardziej wspiera i Android Auto i Apple Car.
I jeszcze dodam w temacie tych bzdur o których piszesz - gdyby to była prawda to do Android Auto potrzebne by było radio z Android a do Apple Car radio z IOS od Apple. A widział ktoś radio z IOS?
[ Dodano: 28-09-2022, 21:19 ]
Mcysiokysio napisał/a: | no właśnie to chciałbym wiedzieć czy to radio wspiera Android Audio?
Generalnie to chcę kupić ASX / C4 aircross lub Peugota 4008 z silnikiem 1,6 d z rocznika 2013-2018
i z tego co widzę w ogłoszeniach to mamy cztery rodzaje fabrycznych radio z ekranem dotykowym.
-pierwsze to takie z jednym pokrętłem bez żadnych przycisków i to jest samo radio bez nawigacji i tu wg postów wyżej nie wspierane jest android Audio
- drugi typ to z jednym pokrętłem w prawym dolnym rogu i przyciskami ( takie jak w załaczonym ogłoszeniu)
- trzeci i czwarty typ to z dwoma pokrętłami (prawy i lewy górny róg)i przyciskami
I chciałbym się dowiedzieć czy drugi i trzeci typ obsługują Android Audio. Są to radia fabryczne więc mysilałem że na forum ktoś bedzie wiedział. |
To radio z dwoma pokrętłami na górze i po prawej z gniazdem na kartę pamięci na pewno wspiera i Android Auto i Apple Car. Mam tę stację u siebie i działa i jedno i drugie bez problemu. I do tego system operacyjny to nie Android.
 |
|
|
|
 |
jan1994
Mitsumaniak 02505/KMM
Auto: ASX 1,6 Intense
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 339 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 29-09-2022, 01:15
|
|
|
jan1994 napisał/a: | Żeby wspierać Android Audio radio musi mieć zainstalowany android. |
Masz rację - nie musi - pojechałem skrótem myślowym. |
|
|
|
 |
|