Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E32A 1.8] Gaśnie na wolnych obrotach...
Autor Wiadomość
slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 14:16   [E32A 1.8] Gaśnie na wolnych obrotach...

Witam mam pytanie, co może byc przyczyną tego ze Galant z 1992 gaśnie na wolnych obrotach na gazie ??? Na benzynie tez gaśnie, tylko wtedy gdy jest zimny... jak jest rozgrzany to na benzynie jest ok, ale na gazie nadal zdycha :/ PROSZĘ O POMOC
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-05-2007, 20:08, w całości zmieniany 1 raz  

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 25-04-2007, 15:21   

a ktora to generacja gazu?? poszukaj sobie (najlepiej na stronie Krzyzaka) o ustawianiu wolnych obrotow, byc moze poprostu trzeba je wyregulowac... poza tym moze przepustnica kwalifikuje sie do czyszczenia (tez jest na stronie Krzyzaka) :wink:

wojtaskg
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 14:44   

ja mialem to samo tylko ze odwrótnie gaz chodzil a beznyna nie a teraz z koli sie zrobilo rozlegulowal sie na maxa i ja mu noge z pedalu gazu a ona sam podciaga obroty to 3 -4 tys. na zimnym i cieplym sliniku co robić jak go wyrelguluje to po przejechaniu 20 km ok. to samo :(

slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2007, 21:03   SAM

Sam to zrobisz, mi kumpel pomógł ! ! ! Ale sami ustawilismy szalejace obroty, podem Ci jiutro strone na której znajdziesz wszystkosuper opisane

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2007, 00:29   

slonio88 ustaw najpierw obroty na benzynie,wg strony Krzyżaka a potem dopiero gaz nie ryszając układu benzynowego,wiec raczej najlepiej to u gaziarzy zrobic ale tak zeby nie tykali benzyny!

slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2007, 07:48   :)

Właśnie ustawiliśmy najpierw na benzynie obroty, robiłem to sam z kumplem, a jak to zrobić znaleźliśmy na stronie Krzyżaka i samochód ma może troszkę większe obroty bo na 950-1000 ale będziemy regulowali jutro żeby było 850-950. Ale tak najważniejsze, że już nie gaśnie :)

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2007, 15:10   

nie ma sprawy!!! :P

Odpowiedz do tematu