|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.6] Automatyczne zamykanie szyb przy zamykaniu auta |
Autor |
Wiadomość |
Prymas76
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi ASX 1.6L FWD, 2015
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-11-2022, 00:23 [1.6] Automatyczne zamykanie szyb przy zamykaniu auta
|
|
|
Witam.
Pierwszy Misiek w rodzinie i mam w związku z tym parę pytań.
1. Czy jest możliwe zaprogramowanie automatycznego zamykania szyb przy zamykaniu auta?
2. Dlaczego kluczyk nie otwiera/zamyka auta tylko przyciski na kluczyku?
EDIT. Pkt 2. Sprawdziłem kluczyk. Otwiera/zamyka tylko drzwi kierowcy, bez skladania/rozkładania luster. Pewnie zostaje przeprogramowanie w ASO |
_________________ Mitshubishi ASX 1.6L FWD, 117KM, 2015 |
|
|
|
 |
Juan Rapru
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star (2022)
|
Wysłany: 06-11-2022, 11:45
|
|
|
Prymas76 napisał/a: | Czy jest możliwe zaprogramowanie automatycznego zamykania szyb przy zamykaniu auta? |
Ja bym w to nie szedł.
Np. taka sytuacja: chcesz się przespać w samochodzie, uchylasz lekko szyby, żeby świeżego powietrza trochę wpadało i zamykasz samochód, żeby cię we śnie nie okradli... a u zonk! Szyby się zamykają i można się udusić... |
_________________ Jeszcze tak nie było, żeby jakoś nie było... |
|
|
|
 |
jan1994
Mitsumaniak 02505/KMM
Auto: ASX 1,6 Intense
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 339 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 06-11-2022, 15:26
|
|
|
Ad1. Nie
Ad2. Pozostałe drzwi możesz zamknąć przyciskiem w drzwiach kierowcy. Zaprogramowane tak ze względu na alarm, który uzbraja się przyciskiem w pilocie. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1926 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 06-11-2022, 16:03
|
|
|
Juan Rapru napisał/a: | Np. taka sytuacja: chcesz się przespać w samochodzie, uchylasz lekko szyby, żeby świeżego powietrza trochę wpadało i zamykasz samochód, żeby cię we śnie nie okradli... a u zonk! Szyby się zamykają i można się udusić... |
No widzisz to jest rozwiązane. Jak zamykasz samochód normalnie przyciskiem do zamykania to szyby się nie domykają. Jest inny problem, bo aktywuje się alarm i nie pośpisz w samochodzie. Możesz zamknąć auto przyciskiem do otwierania. Drzwi zablokują się po ustawionym czasie (jak nie zostaną otwarte), alarm nie będzie aktywowany i szyby się nie zamkną.
Szyby się zamykają po zamknięciu samochodu przyciskiem do zamykania i ponownym jego przytrzymaniu. Taki moduł mam w Lancerze. |
|
|
|
 |
|
|