Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
1.8 gdi szarpanie
Autor Wiadomość
Kookazoo91 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star
Kraj/Country: Austria
Wysłany: 22-01-2023, 13:42   1.8 gdi szarpanie

Witam. Mam problem z pininem. Kupiłem go rok temu do remontu blacharskiego. Remont skończyłem kilka tygodni temu i tu pierwszy problem, odpala i gaśnie. Wymieniłem filtry w baku, filterek na wejsciu na pompie wysokiego, wyczyściłem przepustnice i śmiga az miło. Zrobiłem z 500km, pojechał na przeglad i wszystko ok. Przedwczoraj wracając obwodnica szarpneło całym autem i przestał sie wkrecac na obroty, ledwo zjechałem. Po kilku minutach odpalił, chodził równo i zajechałem normalnie 10km do celu. Teraz wyglada tak, ze po odpaleniu da rade przejechac 1km i szarpie, dławi sie i nie wkreca. Po ponownym odpaleniu znowu kilometr i to samo. Na postoju nie wkreca sie ponad 3 tys. Mechanik tylko obejrzał i ze na sto procent pompa wysokiego. Na pompce w baku przy manometrze wpietym bezposrednio 2,5bara. Czyjnik za pompa wysokiego pokazuje 50 bar, jeśli dobrze czytam, jedyny bład to 41 przerwany obwód wtryskiwacza. Co o tym myślicie? Wymieniać w ciemno pompe, co jeszcze sprawdzić? Da sie kupić nowe wtryski?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-01-2023, 15:03   

Odepnij wtyczki od wtrysków i sprawdź ich rezystancję.
Powinna wynosić chyba 13-16 omów.

Kookazoo91 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-01-2023, 16:37   

Wtryski mierzone z odpietym akumulatorem, rezystancja od 1,1oma, do 1,3. Źle wykonałem pomiar? Czy cała listwa do wymiany?

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 25-01-2023, 17:59   

Kookazoo91 napisał/a:
Wtryski mierzone z odpietym akumulatorem, rezystancja od 1,1oma, do 1,3. Źle wykonałem pomiar? Czy cała listwa do wymiany?

To prawidłowe wartości w GDi. Może wilgoć we wtyczkach wtrysków lub powielacza napięcia - od tego bym zaczął....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 25-01-2023, 18:52   

Mój błąd 8) .
13-16Ω jest w MPI
a 0,9-1,1Ω w GDI.

Kookazoo91 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-01-2023, 19:26   

Dobra, tylko gdzie ten powielacz jest? Nie widze nigdzie zdjęcia tego ustrojstwa ?
Edit: wtyczki wyczyszczone, bez zmian. Troche pojeździłem i teraz juz sie nawet nie wkręca na obroty. Oddałem auto do machanika, komputer podpiety podczas jazdy i cisnienie powyzej 3 tys spada praktycznie do 10 jednostek. Czy ktoś ma pomysły? Albo zna kogoś ogarniętego z okolic Bielska-Białej?

Odpowiedz do tematu