|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
L200 brak podświetlenia wyświetlacza komputera |
Autor |
Wiadomość |
Fursewiczmaciej
Nowy Forumowicz
Auto: L200 2009 2.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-01-2023, 18:32 L200 brak podświetlenia wyświetlacza komputera
|
|
|
Dzień dobry,
Przepraszam za nowy temat, ale nie znalazłem konkretnej informacji.
Mam L200 wersja 2 2009 i nie działa mi podświetlenie komputera pokładowego.
Jak świece latarką to widać jakieś informacje, ale podświetlenie jest martwe. Czy miał ktoś taki problem i sobie poradził? Jakiś bezpiecznik? Dziękuję za odpowiedzi |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-02-2023, 10:30
|
|
|
1. zacznij od odpięcia akumulatora i podłączenia po chwili
2. jeśli 1. nie zadziała, zacząłbym od sprawdzenia kostek. Górną część konsoli zdejmuje się bez narządzi pociągając w swoją stronę, plastik wyjeżdża i masz elegancki dostęp do komputerka. Odkręcasz 4 śrubki i masz dostęp do dwóch kostek. Odpiął bym je, sprawdził, czy jakiś przewodzik się nie poluzował w kostce i po ponownym wpięciu ustawienia wracają do fabrycznych.
Oczywiście to wszystko nie zadziała, jeśli fizycznie spaliła się dioda doświetlająca. Rozkręcenie kumputerka nie jest problemem, ale wymiana podświetlenia wymaga minimum podstaw elektroniki
A podświetlenie zegarów działa? Miałem kiedyś podobny problem z zegarami (wszystkie wskaźniki działały, tylko brak podświetlenia) - i przyczyną okazała się szwankująca masa wiązki zegarów. |
|
|
|
 |
|
|