Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Skrzynia biegów Colt 1.3 Z30
Autor Wiadomość
Grzegorz08 
Nowy Forumowicz
Nowy ... może fan ;)

Auto: Mitsubishi Colt CZ3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-02-2023, 12:50   Skrzynia biegów Colt 1.3 Z30

Witam

Kupiłem jakis czas temu MC Z30 z 2008 roku sprzed liftem. Okazało sie, że w samochozie jest problem z wyskakujacym 2 biegiem. Zrobiłem kilka rzeczy poczawszy od wymiany oleju, wymiany cięgien zmiany biegów .. nie stety problem nie zniknął w całości. Podejrzewam jakiś problem z synchronizatorem lub walkiem atakujacym. Ale do rzeczy.
Z uwagi, że naprawa skrzyni niesie za soba takie koszty, że jest nieopłacalna chciałbym kupić uzywkę i tu zaczynaja sie schody .. czy ktoś zna czym róznia sie skrzynie biegów w poszczególnych autach. Ja mam skrzynie oznaczoną P2500A199. Znalazłem ładnie wygladającą skrzynie P2500A223 lub 243 .. niby tez od silnika 1.3. Ale chciałbym wiedzieć czy ta skrzynia podejdzie do mojego auta. Czy ktoś może mi pomóc w rozszyfrowaniu tych oznaczeń?
Z gory dziekuje za pomoc
Grzesiek

Odpowiedz do tematu