|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skrzynia biegów Colt 1.3 Z30 |
Autor |
Wiadomość |
Grzegorz08
Nowy Forumowicz Nowy ... może fan ;)
Auto: Mitsubishi Colt CZ3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-02-2023, 12:50 Skrzynia biegów Colt 1.3 Z30
|
|
|
Witam
Kupiłem jakis czas temu MC Z30 z 2008 roku sprzed liftem. Okazało sie, że w samochozie jest problem z wyskakujacym 2 biegiem. Zrobiłem kilka rzeczy poczawszy od wymiany oleju, wymiany cięgien zmiany biegów .. nie stety problem nie zniknął w całości. Podejrzewam jakiś problem z synchronizatorem lub walkiem atakujacym. Ale do rzeczy.
Z uwagi, że naprawa skrzyni niesie za soba takie koszty, że jest nieopłacalna chciałbym kupić uzywkę i tu zaczynaja sie schody .. czy ktoś zna czym róznia sie skrzynie biegów w poszczególnych autach. Ja mam skrzynie oznaczoną P2500A199. Znalazłem ładnie wygladającą skrzynie P2500A223 lub 243 .. niby tez od silnika 1.3. Ale chciałbym wiedzieć czy ta skrzynia podejdzie do mojego auta. Czy ktoś może mi pomóc w rozszyfrowaniu tych oznaczeń?
Z gory dziekuje za pomoc
Grzesiek |
_________________ Pozdrawiam
Grzesiek |
|
|
|
 |
|
|