|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Usunięcie EGR oraz filtra węglowego paliwa |
Autor |
Wiadomość |
TenGong
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 103Km 03r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-03-2023, 11:46 [Cari 1.6] Usunięcie EGR oraz filtra węglowego paliwa
|
|
|
Witam forumowiczów.
Chciał bym się dowiedzieć co musiał bym zrobić by usunąć z Cari 1.6 103Km 03r. EGR oraz wspomniany w temacie filtr węglowy paliwa czy też oparów. Czy jest to wykonalne? Co trzeba zrobić. Zależało by mi bardziej na kompletnej kasacji EGR niżeli tylko zaślepieniu ale jeśli nie ma innej opcji to chciał bym by ktoś podał link do pasującej zaślepki, gdyż sam nie mogę zlokalizować. Widziałem, że EGR oraz Ten filtr są podpięte do jakiś zaworków ciśnieniowych sterowanych z wiązki. Pytanie czy Tych zaworków też można się pozbyć? ogólnie im mniej nie potrzebnych eco friendly rurek itp tym będzie lepiej. Wolę by silnik zawsze pracował na czystym powietrzu bez recyrkulacji spalin.
Z góry dziękuje za pomoc |
|
|
|
 |
Ziemba.
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 100KM 1998r.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Sty 2015 Posty: 441 Skąd: Okolice Grójca
|
Wysłany: 30-01-2024, 09:39
|
|
|
Jest niesprawny, że chcesz go usunąć czy tak po prostu?
Jeśli jest z nim wszystko ok ja bym egr zostawił. To nie diesel, że zasyfi się w moment.
Egr minimalnie ale się przydaje. Silnik szybciej osiąga temperaturę pracy, a to wpływa na jego korzyść i pali ciut mniej. |
_________________ 03318/KMM
Cari 10.2013 - nadal
Banan/Cyrtryna 06.2017 - 11.2019
Ruda 03.2016 - 04.2017
Baśka 02.2017 - 03.2017
Pomogłem? Jeśli tak to się nie krępuj
http://www.pajacyk.pl/ |
|
|
|
 |
TenGong
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 103Km 03r.
|
Wysłany: 30-01-2024, 09:43
|
|
|
Powiem szczerze, że minęło tyle czasu od kiedy napisałem tego posta, że w sumie masz rację by lepiej zostawić ten EGR. A masz jakiś pomysł na ten nie dostępny nigdzie filtr węglowy oparów? |
|
|
|
 |
|
|