Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mikser udusił mojego Kliperka?
Autor Wiadomość
mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2007, 15:27   Mikser udusił mojego Kliperka?

Byłem dzisiaj na hamowni i wynik mnie załamał.Pomiar był robiony na benzynie ale mikser nadaj siedzial w dolocie.Zerknijcie na wykres czy te 30 martwych koni to w głównej mierze wina wąskiego gardła miksera?Tak troche wygląda bo maksymalna moc juz jest osiagalna przy 5800 o powinna wzrastac jeszcze przez 1000 obrotów.Moment też jakis taki pofalowany.W majowy weekend wyciagne mikser i zobacze czy bedzie lepiej.Tymczasem napiszcie czy moze ktoś robił próby na benzynie z mikserem i pożniej bez miksera.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2007, 15:56   

Moc mocą - popatrz na moment obrotowy...... tu też braki są spore

LPG albo lans...... jak chcesz kupić garnitur dobry i tani to od razu kup 2........

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2007, 21:24   

Rozumiem i liczylem sie z tym ale nie wiedzialem ze jak ma byc tanio to mi rękawy pourywają....

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 27-04-2007, 22:29   

Kiedyś widziałem gdzieś wykres BMW z przed instalacji i po. Przed miało coś około 190 KM a po okolice 140 (niezaleznie czy był przełączony na Pb czy LPG róznica może była około 5-8 KM)

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 27-04-2007, 23:15   

Ciekawe jak by to było na blosie..... moze warto spróbowac,
Pozdr
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 28-04-2007, 07:26   

Mikser bardzo zmniejsza przelot no i silnik bardzo traci na mocy. Można się pobawić z blosem albo zrobić porządnie sekwencyjną - teraz ceny na sekwencje spadły - kumpel niedawno montował za 2.5 tyś. Po cholerę pchacie się w miksery? Później strzał gazu w kolektorze i przepływka do wywalenia i koszty przewyższają zysk z instalacji. Ech... :shock:

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2007, 10:58   

Po cholere pchać się w miksery?ano mikser był załozony jakis czas temu kiedy jeszcze sekwenxcja wcale nie byla taka taniuśka no i przecież nie wyrzuce jednego gazu zeby wlozyć drugi.Własnie jade na dzialke i testy beda robione z i bez miksera.Za hamownie bedzie służyła moja ukochana i stoper a jakis odcinek testowy sie na wiosce znajdzie.Tym samym zycze wszystkim spokonjego, należytego odpoczynku w weekend i czasu na dopieszczenie naszych wozideł.

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 28-04-2007, 12:44   

Za 2300 się bez problemu założy teraz - ja założyłem za 2400 do 2.3l - spalanie do 15 w mieście - oczywiście jak pociskam to i więcej spali :) ale chodzi bardzo dobrze . No i takich strat na pewno nie będzie.

Czas może na Space Stara dla żony?

gondoljerzy
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2007, 17:35   

Znajomy hamował golfa VR6 z mikserem. Z pierwotnych 178 zostało mu jakieś 125KM (na benzynie). Sam kiedyś, jeszcze na sprawnym gaźniku, zdjąłem mikser na próbę i przeżyłem szok jak silnik odżył. Ale nic dziwnego. Gaźnik miał sumaryczny przelot odpowiadający zwężce 36mm, a gaziarze mikser założyli na niego 27 czy 28mm.

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2007, 16:00   

Wyrwałem tego parszywca z rury i faktycznie jest różnica,nie jakas oszalamiajaca ale napewno odczuwalna,nawet dzwiek silnika byl taki bardziej rasowy.Niestety włozylem mikser spowrotem po testach,mam nadzieje ze bedzie mnie kiedys stac na wyrzucenie tego padalca na stale.

krzysio1972 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
Wysłany: 04-05-2007, 09:57   

Z LPG wcale nie musi byc tak zle, nawet z mikserem. Ale komu dzisiaj sie chce dobierac mikser jak za instalke bierze sie 1.3 pln, a zarobku w tym jest moze 200pln.

Tu jest link do strony chojanckiego z wykresami z hamowni, sa tez samochody z lpg, ze zwalona instalka i poprawnie zalozona i wyregulowana.

Wook@sH 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
Wysłany: 04-05-2007, 14:39   

krzysio1972, na stronie Chojnackiego nic nie wynika z tego co piszesz, bo albo jest napisane i podane ze był test robiony na LPG lub na PB, lub przed zrobieniem przeróbki w silniku i po. A nie ma nigdzie napisane ze był test z instalacją LPG i bez niej.A tylko wtedy można różnicę zauwżyć, i mówię tu tylko o inst I i II generacji,
A co do doboru miksera, to też nie takie łatwe bo jak za mało przytkasz przelot to podciśnienie nie bedzie się odpowiednie tworzyło i np obr biegu jałowego będą ciężkie do wyregulowania.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 04-05-2007, 19:52   

Wook@sH napisał/a:
albo jest napisane i podane ze był test robiony na LPG lub na PB, lub przed zrobieniem przeróbki w silniku i po. A nie ma nigdzie napisane ze był test z instalacją LPG i bez niej.

Zwracam uwage, ze raczej trudno jest zrobic test na LPG bez instalacji LPG

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Wook@sH 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
Wysłany: 04-05-2007, 19:59   

Tak Hubert, ale w odwrotnej kolejności juz łatwiej ;) Czyli po prostu jeden test przed założeniem dugi po założeniu. Lub tez jeżeli jest to inst II gen to można spróbować z wyciągniętą bum-klapką i mikserem, sam byłbym ciekaw czy taki prosty zabieg juz spowoduje ze silnik odzyska mocy.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 04-05-2007, 20:01   

Wook@sH napisał/a:
sam byłbym ciekaw czy taki prosty zabieg juz spowoduje ze silnik odzyska mocy
tak - pozbywasz sie zwezki

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu