|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Głośniejszy dźwięk w okolicach 3k obrotów - Lancer 1.8 143km |
Autor |
Wiadomość |
andrzej10a
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-02-2024, 18:18 Głośniejszy dźwięk w okolicach 3k obrotów - Lancer 1.8 143km
|
|
|
Witam, chciałbym się zapytać o waszą radę co może być nie tak z moim miśkiem, a mianowicie gdy wkręcę go na obroty w okolicach 3k, to słychać tak jakby dostawał lewe powietrze gdzieś, powyżej 4k już tak mniej ten dźwięk jest słyszalny że względu na to że sam silnik głośniej chodzi przy takich obrotach i zagłusza ten dziwny dźwięk. Chciałem to nagrać żebyście mogli posłuchać o co chodzi ale niestety na filmiku tego tak dobrze nie słychać jak podczas jazdy. Na wolnych obrotach nic się nie dzieje, podczas dodawania gazu stopniowo ten dźwięk się pojawia wraz ze wzrostem obrotów. Na postoju też tego nie słychać nawet jak się go wkręci na obroty. Co może być tego przyczyną? Nieszczelny wydech? Coś przy kolektorze? Przepustnica? Ostatnio wymieniłem główną rurkę które idzie od filtra powietrza do przepustnicy bo była dziurawa że starości i myślałem że to jest tu wina, ale jednak nie. Przejrzałem również inne wężyki i też w porządku. Jest to Lancer 1.8 bez instalacji LPG. |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11139 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 07-02-2024, 19:29
|
|
|
Rolki osprzętu sprawdzałeś? |
|
 |
andrzej10a
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-02-2024, 20:12
|
|
|
W sumie to nie, myślisz że to któraś rolka? Jeśli to rolka to jak to rozpoznać? Będzie miała luz czy coś takiego? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11139 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 07-02-2024, 21:13
|
|
|
Musisz to "wysłuchać", lub zdjąć paski, i zweryfikować stan wszystkich obracających się elementów. |
|
 |
andrzej10a
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-02-2024, 21:16
|
|
|
Noo sprawdzę to, zobaczymy. Dziwne to bo to jest tak jakby miał dopływ lewego powietrza, noo ale zobaczymy może faktycznie która z rolek |
|
|
|
 |
|
|