Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z oświetleniem
Autor Wiadomość
danieleek82 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-03-2018, 07:08   problem z oświetleniem

Witam. Mam problem z przednim lewym światłem mijania, (xenony) żarnik sprawdziłęm z prawej strony świeci, sprawdziłem bezpiecznik (OK) , podejrzenie jest na starter ewentualnie na przetwornice, jak można sprawdzić co padło? jak dostać się do przetwornicy? czy trzeba demontować całą lampę? ( co idzie , pewnmie trzeba ściągać zderzak), pomocy

jepm 
Forumowicz
jepm

Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Wysłany: 12-03-2018, 09:35   

Od strony niskiego napięcia masz tutaj
http://faq.out-club.ru/do...80142400ENG.HTM

od strony wysokiego napięcia to raczej tylko warsztat.

Jeżeli z lampą nic się wcześniej nie działo - przygasanie, mrugania, zmiana barwy - to raczej kwestia sterowania (niskie napięcie) niż przetwornicy czy zapłonnika.

danieleek82 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 12-03-2018, 10:19   

Do tej pory nic sie nie dzialo, przynajmniej nic nie zauwazylem, Jedynie Co to zaparowala mi Lampa samochod stal na dworzu I Jak go odpalilem to patrze nie swieci,

wycz 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero IV
Wysłany: 18-01-2019, 00:02   

Podczepię się, moje Xenony słabo świecą- do tego stopnia że w trasie bez halogenów robi się ciężko. Pytanie czy wymiana żarników pomoże, jeśli tak to co tam zapakować żeby świeciło jak należy?

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 18-01-2019, 07:52   

Ja tak miałem, i dałem do regeneracji lampy. Okazało się, że odbłyśniki całkowicie wypalone - w 5-letnim wówczas samochodzie. Firma mi wymieniła odbłyśniki, wyczyściła w środku (rozklejają lampę, wymieniają co trzeba, czyszczą, sklejają z powrotem). Koszt - za oba mniej niż cena jednej nowej lampy (wtedy). Świecą elegancko.

Kiedyś Zbyszkowi podawałem, więc myślę, że nie będzie to niedozwoloną reklamą. Szukaj w guglu: regeneracja lamp Otwock.
Są na ul. Niezapominajki.
Jak się umówisz na konkretny termin, to na poczekaniu zrobią ("poczekanie" to jakieś 2-3h). Nie zrażaj się trochę obskurnym wyglądem warsztatu ;-)

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 18-01-2019, 08:37   

Sebastian_T napisał/a:
Ja tak miałem, i dałem do regeneracji lampy. Okazało się, że odbłyśniki całkowicie wypalone - w 5-letnim wówczas samochodzie. Firma mi wymieniła odbłyśniki, wyczyściła w środku (rozklejają lampę, wymieniają co trzeba, czyszczą, sklejają z powrotem). Koszt - za oba mniej niż cena jednej nowej lampy (wtedy). Świecą elegancko.

Kiedyś Zbyszkowi podawałem, więc myślę, że nie będzie to niedozwoloną reklamą. Szukaj w guglu: regeneracja lamp Otwock.
Są na ul. Niezapominajki.
Jak się umówisz na konkretny termin, to na poczekaniu zrobią ("poczekanie" to jakieś 2-3h). Nie zrażaj się trochę obskurnym wyglądem warsztatu ;-)

Ja nie narzekam, zrobili mi z 5 kompletów.

jepm 
Forumowicz
jepm

Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Wysłany: 18-01-2019, 13:01   

wycz napisał/a:
Podczepię się, moje Xenony słabo świecą- do tego stopnia że w trasie bez halogenów robi się ciężko. Pytanie czy wymiana żarników pomoże, jeśli tak to co tam zapakować żeby świeciło jak należy?

Ja akurat z odbłyśnikami nic nie robiłem - wymieniłem żarniki i stała się jasność :D
Od tego bym zaczął jeżeli są stare - koszt operacji = koszt żarników - czyli niewielki bo w Pajero bez problemu wymienisz sam tylko kup porządne.
Jak nie pomoże to odbłyśniki.

Ja mam bodajże Philips Extreme Vision i jest OK.

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=89946

wycz 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero IV
Wysłany: 19-01-2019, 00:00   

Dzięki ludzie, sprawa nabrała jasności:)
Chyba zacznę od żarników, pytanie czego używacie?

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 19-01-2019, 17:36   

Jak jepm - Philips Extreme Vision.

Grzegorz_A 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero IV 3,2 DID 2011
Wysłany: 03-10-2023, 14:14   

Hej. Czy udało się koledze naprawić i jak przednie lewe światło mijania (xenon)?

Pajero IV 3.2 DID Long
Pajero IV 3.2 DID Long
Pajero IV 3.2 DID Long - tak, ...to już trzeci

Odpowiedz do tematu