problem z oświetleniem |
Autor |
Wiadomość |
danieleek82
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-03-2018, 07:08 problem z oświetleniem
|
|
|
Witam. Mam problem z przednim lewym światłem mijania, (xenony) żarnik sprawdziłęm z prawej strony świeci, sprawdziłem bezpiecznik (OK) , podejrzenie jest na starter ewentualnie na przetwornice, jak można sprawdzić co padło? jak dostać się do przetwornicy? czy trzeba demontować całą lampę? ( co idzie , pewnmie trzeba ściągać zderzak), pomocy |
|
|
|
 |
jepm
Forumowicz jepm
Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Paź 2014 Posty: 318 Skąd: Warszzwa
|
Wysłany: 12-03-2018, 09:35
|
|
|
Od strony niskiego napięcia masz tutaj
http://faq.out-club.ru/do...80142400ENG.HTM
od strony wysokiego napięcia to raczej tylko warsztat.
Jeżeli z lampą nic się wcześniej nie działo - przygasanie, mrugania, zmiana barwy - to raczej kwestia sterowania (niskie napięcie) niż przetwornicy czy zapłonnika. |
|
|
|
 |
danieleek82
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
|
Wysłany: 12-03-2018, 10:19
|
|
|
Do tej pory nic sie nie dzialo, przynajmniej nic nie zauwazylem, Jedynie Co to zaparowala mi Lampa samochod stal na dworzu I Jak go odpalilem to patrze nie swieci, |
|
|
|
 |
wycz
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero IV
|
Wysłany: 18-01-2019, 00:02
|
|
|
Podczepię się, moje Xenony słabo świecą- do tego stopnia że w trasie bez halogenów robi się ciężko. Pytanie czy wymiana żarników pomoże, jeśli tak to co tam zapakować żeby świeciło jak należy? |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-01-2019, 07:52
|
|
|
Ja tak miałem, i dałem do regeneracji lampy. Okazało się, że odbłyśniki całkowicie wypalone - w 5-letnim wówczas samochodzie. Firma mi wymieniła odbłyśniki, wyczyściła w środku (rozklejają lampę, wymieniają co trzeba, czyszczą, sklejają z powrotem). Koszt - za oba mniej niż cena jednej nowej lampy (wtedy). Świecą elegancko.
Kiedyś Zbyszkowi podawałem, więc myślę, że nie będzie to niedozwoloną reklamą. Szukaj w guglu: regeneracja lamp Otwock.
Są na ul. Niezapominajki.
Jak się umówisz na konkretny termin, to na poczekaniu zrobią ("poczekanie" to jakieś 2-3h). Nie zrażaj się trochę obskurnym wyglądem warsztatu |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 18-01-2019, 08:37
|
|
|
Sebastian_T napisał/a: | Ja tak miałem, i dałem do regeneracji lampy. Okazało się, że odbłyśniki całkowicie wypalone - w 5-letnim wówczas samochodzie. Firma mi wymieniła odbłyśniki, wyczyściła w środku (rozklejają lampę, wymieniają co trzeba, czyszczą, sklejają z powrotem). Koszt - za oba mniej niż cena jednej nowej lampy (wtedy). Świecą elegancko.
Kiedyś Zbyszkowi podawałem, więc myślę, że nie będzie to niedozwoloną reklamą. Szukaj w guglu: regeneracja lamp Otwock.
Są na ul. Niezapominajki.
Jak się umówisz na konkretny termin, to na poczekaniu zrobią ("poczekanie" to jakieś 2-3h). Nie zrażaj się trochę obskurnym wyglądem warsztatu |
Ja nie narzekam, zrobili mi z 5 kompletów. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
jepm
Forumowicz jepm
Auto: Pajero IV 3.2 DID 2007
Pomógł: 31 razy Dołączył: 30 Paź 2014 Posty: 318 Skąd: Warszzwa
|
Wysłany: 18-01-2019, 13:01
|
|
|
wycz napisał/a: | Podczepię się, moje Xenony słabo świecą- do tego stopnia że w trasie bez halogenów robi się ciężko. Pytanie czy wymiana żarników pomoże, jeśli tak to co tam zapakować żeby świeciło jak należy? |
Ja akurat z odbłyśnikami nic nie robiłem - wymieniłem żarniki i stała się jasność
Od tego bym zaczął jeżeli są stare - koszt operacji = koszt żarników - czyli niewielki bo w Pajero bez problemu wymienisz sam tylko kup porządne.
Jak nie pomoże to odbłyśniki.
Ja mam bodajże Philips Extreme Vision i jest OK.
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=89946 |
|
|
|
 |
wycz
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero IV
|
Wysłany: 19-01-2019, 00:00
|
|
|
Dzięki ludzie, sprawa nabrała jasności:)
Chyba zacznę od żarników, pytanie czego używacie? |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-01-2019, 17:36
|
|
|
Jak jepm - Philips Extreme Vision. |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
Grzegorz_A
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3,2 DID 2011
|
Wysłany: 03-10-2023, 14:14
|
|
|
Hej. Czy udało się koledze naprawić i jak przednie lewe światło mijania (xenon)? |
_________________ Pozdrawiam
Grzegorz
Pajero IV 3.2 DID Long
Pajero IV 3.2 DID Long
Pajero IV 3.2 DID Long - tak, ...to już trzeci |
|
|
|
 |
|