|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Swap silnika |
Autor |
Wiadomość |
Damag
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-09-2023, 14:55 Swap silnika
|
|
|
Witam, jestem nowy na forum, więc przepraszam jeżeli temat się pojawił (nie udało mi się póki co tego czego szukałem tu znaleźć). Kupiłem ostatnio Colta V 1.3 12v 75km z roku 1998. Silnik stracił w trasie płyn chłodniczny, się zagrzał, tracił moc i w skrócie podejrzewam że jego remont już się nie opłaca. Stąd podjerzewam że szykuje się wymiana jednostki napędowej. Jestem bardzo zielony w tych tematach, więc muszę poprosić o pomoc forumowiczów. Jak wygląda swapowanie silnika w takik aucie? Ile zapłacę za robociznę za wymianę na ten sam silnik, a ile za włożenie mocniejszego (ze wszystkim co tam trzeba by było uwzględnić). Czy silnik 16v jest może na przykład tak samo łatwy do zamontowania jak poprzedni 12v? |
|
|
|
 |
|
|