|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czujniki ciśnienia TPMS a zamiana miejscami |
Autor |
Wiadomość |
benypb
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 4j11 mivec
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-09-2023, 21:23 Czujniki ciśnienia TPMS a zamiana miejscami
|
|
|
Witajcie, dwa pytania
1. Założyłem nowe opony 18 + nowe felgi 18+ nowe czujniki TPMS - komplet letni - póki co magik nie może poradzić sobie z kodowaniem tych nowych czujników do OBD - macie jakieś sugestie ?
2. Na felgi 16 z czujnikami TPMS które działają bez problemu założyłem nowe opony zimowe, ale zapomniałem oznaczyć który czujnik był na której piaście, tak został komplet wrzucony do bagażnika i teraz moje pytanie, czy mogę dowolnie zamieniać koła przód z tyłem co by w przeciągu lat opony zużywały się równomiernie, więc czy położenie na aucie rozpoznawane jest automatycznie i system nie robi problemu z tego, że zamieniliśmy koła miejscami ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mohinder
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sty 2013 Posty: 445 Skąd: Limerick
|
Wysłany: 25-09-2023, 23:19
|
|
|
ad 1. Chyba tylko przy uzyciu MUT III da się wpisac nowe czujniki
ad 2. Możesz dowolnie zamieniać, nie są przypisane do pozycji w aucie. |
|
|
|
 |
benypb
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 4j11 mivec
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-09-2023, 20:25
|
|
|
mohinder napisał/a: | ad 1. Chyba tylko przy uzyciu MUT III da się wpisac nowe czujniki
ad 2. Możesz dowolnie zamieniać, nie są przypisane do pozycji w aucie. |
A więc tak udało się dopiero zaprogramować czujniki ciśnienia interfejsem Autel Ms908, inne urządzenia nie dały rady. |
|
|
|
 |
mohinder
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sty 2013 Posty: 445 Skąd: Limerick
|
Wysłany: 26-09-2023, 23:10
|