|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dźwignia położenia "P" skrzynia CVT |
Autor |
Wiadomość |
rydzu25
Forumowicz

Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2007 Posty: 106 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki/Płock
|
Wysłany: 05-11-2023, 18:31 Dźwignia położenia "P" skrzynia CVT
|
|
|
Witam
Czy miał ktoś problem ze zmianą położenia dwigni wybieraka mitsubisi outlander 2,0 150 KM w bęzynie skrzynia CVT?
Dziś podczas parkowania po zatrzymaniu się na parkingu nie mogłem przestawić dzwigni w położenie "P" gdy się wkońcu udało okazało się że na wyświetlaczu jest bieg wsteczny (wyswietlane jest "R"). Po odblokowaniu skrzyni zgodnie z instrukcją skrzynia działa poprawnie dopuki nie chcę przestawić w położenie "P".
Co może być pryczyną takiego zachowania się przełącznika zmiany biegów?
Nadmienie że według instrukcji może to być wyczerpanya kumulator lub usterka blokady zmiany biegów.
Dziś na noc ładuję akumulator rano się okaże czy usterka nadal występuję.
Jesłi nie pomoże to jaki jest koszt naprawy blokady zmiany biegów? i z czym to się wiązę?
pozdrawiam |
|
 |
atomson
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 24-11-2023, 00:06
|
|
|
Cześć, czy udało się zaradzić temu ? Gdyż mam podobnie.
Cytat: | znajomy, który mi auto robi nie bardzo może rozblokować skrzynię. Postępuje wg jakiś wskazówek, które znalazł i powinna się odblokować, a nie chce tzn. odblokowuje się, ale zaraz znowu się blokuje. Najciekawsze jest to, że tam gdzie jest wsteczny pojawia się luz, a tam gdzie luz tam jest drive. |
|
|
|
|
 |
rydzu25
Forumowicz

Auto: Outlander II
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2007 Posty: 106 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki/Płock
|
Wysłany: 26-11-2023, 20:43
|
|
|
Tak udało się zrobić.
U mnie przyczyną była oderwana klapka dodatniego słupka akumulatora która spadła na skrzynię i blokowała przełączanie na pozycję P |
|
 |
|
|