|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CS9 2.0DOHC] Rozmiar opon a prędkość |
Autor |
Wiadomość |
Jaso
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Vll
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-03-2024, 21:58 [CS9 2.0DOHC] Rozmiar opon a prędkość
|
|
|
Witam, już ogarnołem trochę swojego lancerka i mam nadzieję że nie będę musiał zakładać więcej tematów, ale dziś mam jeszcze pytanie.
Pacjent to Lancer ,sedan z 2005r stoi na felgach 16" i oponach 195/50 czyli niby prawidłowych, problem w tym że jadąc, według nawigacji 100km/h na liczniku mamy już 118km/h a silnik ma równo 3000obr
To chyba nie kwestia tylko wskazania licznika ale bardzo krótkich przełożeń.
Nie mam porównania ale myślę że wasze pancerki nie ganiają na takich obrotach?
Biegi tak krótkie że w mieście irytuje to machanie wajchą a w trasie nie dość że jest głośniej to i pali więcej, jadąc prawdziwe 120km/h mam już cztery tysiące obrotów.
Z jakim maksymalnym balonem opony podejdą? 16"205'60 to pewnie pod kielich amora już nie wejdzie, ale 16"205'55? Z tyłu widzę już jest mało miejsca w nadkolu, ale to plastik, coś by się jeszcze z nim zrobiło.
Więc jakie max opony, oraz u was też są takie przełożenia? Skrzynia jak patrzę po numerach to jest z 2,0 z Lancera, więc to raczej nie jakiś szczep. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 12-03-2024, 18:02
|
|
|
No coś mi się te obroty nie podobają. Przekłamanie prędkości tak samo. Na bank było < 8%, raczej w okolicy 5% czyli 105 na budziku i 100 na GPS. Więc coś jest nie tak, może ktoś zmienił przełożenie główne w skrzyni?
Opony to dla Intense (poliftowy Sport) to więcej jak 205/50/16 moim zdaniem nie wchodzi przed przednią dokładkę do zderzaka. Moim zdaniem to optimum.
A tak mi się jeszcze przypomniało, na 3-cim biegu było 40-140km/h, możesz zobaczyć. Nawet względem GPS było +5%max. |
|
|
|
|
 |
|
|